Didier Deschamps, selecţionerul Franţei
Didier Deschamps, selecţionerul Franţei

Apelul lui Didier Deschamps înainte de Germania – Franţa: „Avem nevoie de suporteri”

Selecţionerul Didier Deschamps a prefaţat meciul cu Germania contând pentru un loc în finala Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
7 iulie 2016

„Nimeni nu poate rescrie istoria, dar noi putem scrie un nou capitol. Pagina este albă şi aşteaptă ca noi să o completăm: ceea ce va conta mâine este doar să ne calificăm. Jucătorii mei trebuie să aibă încredere în ei, vom înfrunta cea mai bună echipă din lume şi va trebui să dăm totul. De asemenea vom avea nevoie de ajutorul publicului pentru a ne atinge obiectivul, acela de a ne califica în finală.” – selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Didier Deschamps, prefaţează în acest fel duelul mult aşteptat cu Germania programat a se disputa în această seară pe stadionul Velodrome din Marseille. Fostul antrenor al celor de la Juventus şi AS Monaco a participat ieri la o conferinţă de presă pentru a analiza meciul cu Germania, care va decide adversara Portugaliei în finala de la Euro 2016:

„Mă aştept la o partidă echilibrată. Ei sunt obişnuiţi să controleze jocul la nivelul posesiei, dar noi în niciun caz nu ne vom concentra doar pe defensivă şi pe contraatac. Trebuie să ne impunem propriul joc şi să nu lăsăm iniţiativa unei naţionale a Germaniei care nu este campioană mondială din întâmplare şi a demonstrat inclusiv aici la Euro 2016 faptul că este o echipă extrem de valoroasă.” – a adăugat Didier Deschamps, citat de site-ul .goal.com – „Ne-am dorit foarte mult să ajungem aici în semifinale. Creşterea noastră nu a fost un proces liniar, dar jucătorii au făcut tot posibilul pentru a ajunge în acest punct, iar publicul sunt sigur că apreciază atitudinea şi munca noastră. Vom avea nevoie şi de susţinerea lor pentru a continua acest vis şi a ne impune într-un meci extrem de dificil. – a adăugat Didier Deschamps, care apoi a concluzionat: „Nu putem concura cu Germania în ceea ce priveşte experienţa, trofeelor lor, numărul de semifinale şi finale disputate până acum, ştim că nu putem rivaliza cu aceste lucruri. Dar suntem aici, la un singur pas de finală şi vom da totul, cu armele noastre, calităţile noastre, luând totuşi în considerare forţa şi valoarea adversarului.”Comentarii