Antonio Conte, Italia
Antonio Conte, Italia

Antonio Conte explică neconvocările lui Pirlo şi Giovinco la Euro 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Italiei, Antonio Conte, a susţinut o conferinţă de presă înainte de stagiul de pregătire pentru Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 mai 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Italiei, Antonio Conte, a susţinut în această după amiază o conferinţă de presă la Centrul Sportiv din Coverciano pentru a discuta despre deciziile sale în ceea ce priveşte lotul provizoriu pentru Campionatul European 2016 şi pregătirile ‘Squadrei Azzurra’ în vederea turneului final din Franţa, unde Italia va înfrunta Belgia, Irlanda şi Suedia în grupa E.

Întrebat despre absenţa experimentatului mijlocaş Andrea Pirlo şi a atacantului Sebastian Giovinco, fostul antrenor al lui Juventus, care a lucrat alături de cei doi jucători la echipa torineză, a precizat că prezenţa lor într-un campionat mai puţin competitiv precum Major League Soccer a reprezentat factorul decisiv: „Am discutat cu Andrea, am păstrat legătura. Aveam nevoie să înţeleg situaţia lui de acolo, aşadar am trimis observatori speciali pentru a-l monitoriza atât pe el, cât şi pe Giovinco. Când faci o astfel de alegere trebuie să ai în vedere că din punct de vedere sportiv pot exista consecinţe. Noi nu am lăsat nimic la întâmplare, am analizat cu atenţie toate aspectele şi sunt sigur că am făcut alegerile care ne oferă cele mai multe garanţii.” – a declarat selecţionerul italian, citat de cotidianul Tuttosport.

Italia va înfrunta Scoţia într-un meci amical programat a se disputa în Malta, pe stadionul Ta’Qali, însă Antonio Conte afirmă că este în cea mai mare parte sigur de configuraţia finală a lotului pe care îl va deplasa în Franţa: „Eu am decis în mare parte structura grupului pentru Campionatul European. Cel mult mai sunt trei decizii de luat, în funcţie de situaţia medicală a unor jucători, precum Montolivo sau Motta. Din păcate accidentările lui Verratti şi Marchisio ne-au obligat să ne schimbăm planurile, ideile.”

Campioana Italiei pentru a cincea oară consecutiv, Juventus, are încă o dată cei mai mulţi jucători convocaţi la echipa naţională, iar selecţionerul ‘Squadrei Azzurra’ a confirmat că siguranţa defensivă a torinezilor poate reprezenta un avantaj pentru Italia: „Apărarea va fi cu siguranţă alcătuită din blocul principal de la Juventus, iar pentru noi acest lucru reprezintă o garanţie pe care putem construi mai departe. Am lucrat mulţi ani alături de ei şi sper că vor putea transmite mentalitatea lor şi restului echipei. Vin după multe performanţe importante la nivelul echipei de club şi sunt convins că pot confirma evoluţiile bune şi la naţională.” – a concluzionat Antonio Conte.Comentarii