Ante Cacic, selecţionerul Croaţiei
Ante Cacic, selecţionerul Croaţiei

Ante Cacic, optimist înainte de Croaţia – Portugalia: „Putem produce o nouă surpriză”

Selecţionerul Croaţiei, Ante Cacic, a prefaţat meciul cu Portugalia din faza optimilor de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 iunie 2016

Selecţionerul naţionalei Croaţiei, Ante Cacic, consideră că echipa sa a demonstrat că este capabilă să elimine Portugalia în meciul contând pentru optimile de finală ale Campionatului European 2016, programat a se disputa sâmbătă, de la ora 22:00, pe stadionul Bollaert-Delelis din Lens. O surprinzătoare revenire şi victorie în meciul cu Spania (2-1) a adus Croaţiei primul loc în clasamentul grupei D, după succesul anterior contra Turciei şi un rezultat de egalitate cu Cehia (2-2). Portugalia a câştigat ultimele trei confruntări directe împotriva reprezentativei Croaţiei, fără a primi niciun gol, inclusiv cu un 3-0 înregistrat în singurul meci disputat până acum între cele două echipe la un turneu final de Campionat European, în 1996.

Însă forma recentă şi evoluţiile Croaţiei îl determină pe selecţionerul Ante Cacic să fie încrezător într-un deznodământ diferit la partidă de peste trei zile: „În această fază a competiţiei nu mai există echipe uşoare, însă noi cred ca vom întâlni cel mai dificil adversar dintre cei posibili. Dar am făcut parte din cea mai grea grupă de la Euro 2016 şi totuşi am încheiat pe prima poziţie, aşadar nu văd de ce nu am fi încrezători în şansele de a realiza o nouă surpriză. Respectăm Portugalia, dar avem încredere în calităţile noastre, în colectivul nostru şi în caracterul pe care l-am demonstrat de-a lungul acestui turneu. Aşteptăm cu nerăbdare meciul din optimile de finală ale Campionatului European.” – a declarat selecţionerul echipei naţionale a Croaţiei, citat de site-ul sports.yahoo.com.Comentarii