Ante Cacic
Ante Cacic

Ante Cacic după Croaţia – Portugalia 0-1: „Portugalia este acum favorită să câştige EURO 2016”

Declaraţiile selecţionerului Ante Cacic la finalul meciului Croaţia - Portugalia, pierdut de echipa sa în prelungiri după un gol marcat în minutul 117.
Articol scris de David Petre
26 iunie 2016

Selecţionerul croat Ante Cacic consideră că Portugalia a pedepsit Croaţia pentru singura eroare comisă în meciul din optimile de finală EURO 2016. Jucătorii săi au expediat 17 şuturi în cele 120 de minute dar nu au reuşit să trimită nici măcar unul pe spaţiul porţii adverse, în schimb au primit gol pe contraatac la faza ce a urmat celei mai mari ocazii pe care au avut-o.

„Totul a fost perfect, mai puţin faptul că nu am reuşit să marcăm. Nu am avut succes în atac. În rest am jucat foarte bine, am controlat jocul şi nu am dat adversarului ocazii, cu excepţia celei din final. Au marcat în minutul 117 şi trebuie să-i felicităm pentru asta. Am făcut o singură greşeală, am fost pedepsiţi pentru ea, dar acesta este fotbalul: nu întotdeauna echipa mai bună câştigă”.

„Noi am jucat mai agresiv şi ne-am dorit să marcăm. Ei au fost foarte disciplinaţi în apărare şi nu ne-au permis să ne creăm ocazii. Am încercat până la final să marcăm golul victoriei, ei ne-au prins pe contraatac şi asta a fost”.

Întrebat de reporteri cât de mare este dezamăgirea după acest rezultat, Cacic a răspuns: „Am ratat o oportunitate uriaşă. Tabloul de concurs era perfect pentru noi, ştiam că dacă batem Portugalia avem drum deschis spre finală. Nu se ştie când se va mai întâlni Croaţia cu o astfel de şansă”.

Proaspăt învins de Portugalia, Cacic crede că echipa lui Cristiano Ronaldo a devenit acum principala favorită la câştigarea turneului: „Este o echipă de mare calitate, cu jucători experimentaţi. Dacă există acum o favorită să cucerească trofeul, ea este Portugalia”.Comentarii