Anghel Iordănescu, selecţionerul României
Anghel Iordănescu, selecţionerul României

Anghel Iordănescu despre meciurile de la Euro 2016: „Visez să ieşim din grupă”

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a discutat despre grupa echipei naţionale de la Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 februarie 2016

România va avea o misiune extrem de dificilă la Campionatul European 2016, unde va evolua în grupa A, alături de naţionala gazdă, Franţa, precum şi Elveţia, respectiv Albania, urmând să joace în chiar meciul inaugural de la Euro 2016, pe data de 10 iunie, contra reprezentativei Franţei, pe arena Stade de France.

Un debut complicat, despre care selecţionerul Anghel Iordănescu recunoaşte că pentru România ar fi fost mai bine să nu întâlnească pe Franţa în chiar primul meci de la Campionatul European: „Eu aş fi preferat să nu jucăm în debutul turneului şi mai ales nu împotriva Franţei. Însă de asemenea trebuie să ne gândim la faptul că pentru noi va fi vorba despre o premieră, despre un moment foarte important, cel de a deschide o competiţie de acest fel şi am înţeles că mulţi dintre jucătorii noştri îşi doreau să avem parte de o astfel de tragere la sorţi, să întâlnim Franţa.” – a declarat selecţionerul naţionalei României, citat de Reuters.

„Nu aş vrea să se înţeleagă faptul că este o grupă facilă, din contra, este o grupă grea, având în vedere că înfruntăm Franţa, Elvetia, care a fost una dintre cele mai bune naţionale calificate de pe locul al doilea, şi nu în ultimul rând Albania, o echipă care are la dispoziţie mulţi jucători ce evoluează în campionate puternice, precum Italia, Franţa, ceea ce a permis naţionalei să crească enorm în ultimii ani.” – a precizat Anghel Iordănescu.

„Pentru a vedea şi aspectele pozitive, mă bucur că vom disputa două partide la Paris, acesta este unul dintre lucrurile pe care mi le doream înainte de tragere. Acum foarte important va fi primul meci, vom face tot posibilul pentru a nu începe cu o înfrângere. Visez să ieşim din grupa de la Euro 2016 şi sunt optimist, ne putem lupta cu toate cele trei echipe.” – concluzionează selecţionerul naţionalei României.Comentarii