Andrei Ivan, România
Andrei Ivan, România

Andrei Ivan: „Voi încerca să arăt că merit să joc la Euro 2016”

Tânărul atacant al Craiovei, Andrei Ivan, a discutat despre perspectivele convocării sale în lotul României pentru Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
17 mai 2016

30 de prezenţe în actualul campionat pentru CS Universitatea Craiova şi şapte goluri marcate reprezintă bilanţul actual pentru unul dintre cei mai talentaţi şi promiţători tineri din fotbalul românesc, atacantul Andrei Virgil Ivan. Evoluţiile sale excelente au dus la multe discuţii în ceea ce priveşte un posibil transfer la o echipa mare din vestul Europei şi la respingerea unor oferte de la echipe precum Steaua Bucureşti, Espanyol sau VFB Stuttgart, însă între timp creşterea constantă a jucătorului de la Craiova a fost răsplătită cu o prezenţă în lotul lărgit al echipei naţionale a României, conform convocărilor decise recent de selecţionerul Anghel Iordănescu în vederea Campionatului European 2016.

Deşi nu este încă sigur de un loc pe lista celor 23 de jucători care vor face deplasarea în Franţa pentru turneul final din această vară, Andrei Ivan se arată încrezător în şansele sale şi este determinat să facă tot posibilul pentru a-l convinge pe Anghel Iordănescu că se poate baza pe el la Euro 2016: „Sunt foarte fericit că am fost convocat, acum sper să dovedesc că merit să fiu acolo și să fac pasul de a juca la Euro 2016. Numai domnul Anghel Iordănescu ştie dacă voi fi prezent în Franţa. La meciul de astăzi am simţit o durere în partea de sus a coapsei, dar sper să nu fie nimic grav. Îmi pare rău că nu este și Vătăjelu prezent la națională, cred că trebuia să fie şi el convocat, dar nu pot eu să mă bag.” – a declarat pentru Dolce Sport jucătorul în vârstă de 19 ani, la finalul partidei de campionat pierdută de CS U Craiova la Botoşani cu scorul de 2-1, în care Andrei Ivan a evoluat timp de 71 de minute.

Tânărul atacant a debutat pentru echipa mare a României pe data de 17 noiembrie 2015, cu ocazia unei partide amicale împotriva Italiei (2-2), când a intrat pe teren cu cinci minute înainte de final, înlocuindu-l pe Bogdan Stancu. Următoarele două prezenţe pentru România au avut loc la meciurile de pregătire cu Lituania (1-0), respectiv Spania (0-0 pe Cluj Arena).Comentarii