Preliminariile EURO 2016, Grupa B, 12 iunie 2015, ora 21:45
Andorra
Andorra
1 - 3
Cipru
Cipru

Dossa Júnior 2 (a)
 
Nestor Mytidis 13
Nestor Mytidis 45
Nestor Mytidis 53
Andorra - Cipru 1-3
Andorra - Cipru 1-3

Andorra – Cipru 1-3. Seara lui Nestor Mytidis

Cipru a câştigat fără probleme în Andorra şi a egalat la puncte Israelul, ocupanta locului 3 în Grupa B a preliminariilor EURO 2016.

Cipru a bifat al treilea succes din grupa B, după ce s-a impus fără emoţii în Andorra cu scorul de 3-1. A fost seara lui Nestor Mytidis, atacantul lui AEK Larnaca reuşind să marcheze toate cele trei goluri ale ciprioţilor.

Partida de pe „Estadi Nacional” din Andorra la Vella a început însă cum nu se putea mai prost pentru elevii lui Charalampos Christodoulou. Dacă pentru Mytidis meciul din Andorra a fost unui de vis, pentru fundaşul Legiei, Dossa Júnior, partida din Andorra va rămâne una de tristă amintire. Pentru început, Dossa şi-a marcat un autogol în chiar minutul doi al jocului, pentru ca mai târziu, în repriza a doua, să rateze şi o lovitură de la unsprezece metri. Ciprioţii au revenit însă rapid în joc prin Mytidis, care şi-a început recitalul în minutul 13, când a restabilit egalitatea. Acesta a reluat simplu din interiorul careului, pe sub portarul Ferran Pol, pasa venită de la Dimitris Christofi. Egalarea i-a afectat pe andorieni, singura echipă din Europa care adună 49 de înfrângeri consecutive în preliminarii. Ciprioţii au pus stăpânire pe joc şi şi-au creat alte două bune oportunităţi de gol prin Giorgallides şi Efrem, înainte ca Mytidis să marcheze din nou. Golul doi al ciprioţilor a venit cu câteva secunde înainte de pauză şi a purtat semnătura aceluiaşi Mytidis. Atacantul lui AEK s-a înălţat la centrarea lui George Efrem şi l-a învins din nou pe Ferran Pol, aducându-şi naţionala în avantaj.

La cinci minute de la reluare, Dossa Junior şi-a continuat seara neagră ratând o lovitură de la unsprezcece metri, însă două minute mai târziu acelaşi Mytidis avea să mai puncteze o dată. Acesta a profitat de un lanţ al erorilor început cu ratarea incredibilă a unui coechipier şi continuat de respingerea greşită a portarului Pol, îndeplinind o simplă formalitate. A fost a treia reuşită în trei meciuri în preliminarii pentru decarul cipriot.

Oaspeţii puteau să mai înscrie în acest meci, însă nici Christofi şi nici căpitanul Makridis n-au reuşit să finalizeze corect din poziţii avantajoase. Profitând de înfrângerea Israelului în Bosnia, elevii lui Charalampos Christodoulou egalează la puncte după şase meciuri naţionala israeliană şi se apropie la două puncte de locul doi, ocupat de Belgia. În septembrie însă în Cipru vine liderul Ţara Galilor, în timp ce pentru Andorra urmează o deplasare dificilă în Israel.Statisticile meciului

 
30
Posesie
70
 
 
7
Total şuturi
7
 
 
3
Pe poartă
6
 
 
3
Afară
1
 
 
1
Blocate
0
 
 
0
Bare
0
 
 
3
Cornere
8
 
 
0
Offside
1
 
 
4
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
18
Faulturi
16
 
 
125
Total pase
505
 
 
87
Completate
470
 

Filmul meciului

Dossa Júnior
2'
 
Jordi Rubio
6'
 
 
13'
Nestor Mytidis
(Dimitris Christofi)
 
26'
Vincent Laban
Josep Ayala
37'
 
 
45'
Nestor Mytidis
(Constantinos Makridis)
Marc Rebés
50'
 
 
51'
Dossa Júnior
 
53'
Nestor Mytidis
(Dimitris Christofi)
Marc Garcia
56'
 
Óscar Sonejee
(Josep Ayala)
60'
 
Ildefons Lima
(Sergio Moreno)
67'
 
 
76'
Georgios Economides
(Vincent Laban)
Edu Peppe
(Marc Rebés)
79'
 
 
82'
Nektarios Alexandrou
(Dimitris Christofi)
 
88'
Grigoris Kastanos
(Constantinos Makridis)

Echipele de start

13
21
3
15
23
11
20
18
5
2
17
9
10
17
23
14
13
4
5
2
15
1

Comentarii pe marginea meciului Andorra - Cipru