Germania - Slovacia, una din optimile de finală la EURO 2016
Germania - Slovacia, una din optimile de finală la EURO 2016

Analiza optimilor de finală la EURO 2016: Germania – Slovacia

Germania - Slovacia, a cincea optime de finală de la EURO 2016, se joacă duminică, 26 iunie, de la ora României 19.00.
Articol scris de Florin Codreanu
23 iunie 2016

Duminică seară, la Lille, începând cu ora 19:00 a României, Germania înfruntă Slovacia şi încearcă să-şi asigure participarea în sferturile de finală ale turneului. Campioana mondială este fără discuţie favorita jocului, cu toate că va întâlni un adversar incomod în această faza a competiţiei.

Germania şi Slovacia s-au întâlnit de patru ori până în prezent, iar bilanţul este evident unul favorabil „panzerelor”. Germanii au câştigat trei din aceste patru jocuri, un singur succes reveninid slovacilor. În calificările pentru turneul final din Austria şi Elveţia 2008, Germania a învins Slovacia cu 2-0, acea partidă fiind ultima confruntare directă dintre cele două formaţii.

Parcursul la Euro 2016

Nemţii n-au primit încă gol după trei meciuri disputate în faza grupelor. Deşi defensiva lor este conform specialiştilor ceva mai slabă decât la Mondialul din 2014 din Brazilia, Germania a câştigat meciurile cu Ucraina şi Irlanda de Nord fără să încaseze gol şi a remizat la zero cu Polonia. De partea cealălaltă, Slovacia a început slab turneul final, pierzând la debut în faţa Ţării Galilor cu 1-2. Au urmat apoi însă două meciuri bune pentru elevii lui Kozak, care au învins Rusia cu 2-0 şi au remizat la zero cu Anglia.

Favorita noastră

Fără discuţie, Germania. Mannschaft-ul are tot ce-i trebuie pentru a accede în faza sferturilor de finală. Chiar dacă va evolua probabil fără un vârf autentic în teren, nemţii rămân o echipă cu o forţă ofensivă impresionantă. N-au demonstrat încă la acest turneu final acest aspect, dar să nu-i plângem. Germania are capacitatea de a remiza cu Polonia 0-0, dar şi forţa să învingă Brazilia cu 7-1. Slovacii vor aştepta probabil la cutie atacurile „panzerelor” şi vor miza pe contraatacurile rapizilor Weiss, Duda sau Hamsik. Este însă greu de crezut că pot elimina Germania, una dintre marile favorite ale competiţiei. Mergem şi noi pe mâna lui Low. Cu toate că nu sună prea bine…Comentarii