Ţara Galilor
Ţara Galilor

Amicale cu Irlanda de Nord şi Ucraina pentru Ţara Galilor înainte de Euro 2016

Ţara Galilor va disputa două meciuri de pregătire cu Irlanda de Nord şi Ucraina în vederea Campionatului European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
12 februarie 2016

Ţara Galilor a definitivat două meciuri amicale, programate cu Irlanda de Nord şi Ucraina, înainte de Campionatul European care va avea loc în această vară în Franţa. Prima confruntare amicală din cadrul perioadei de pregătire va avea loc pe 24 martie, pe Cardiff City Stadium, de la ora 21:45, împotriva reprezentativei Irlandei de Nord, pentru ca patru zile mai târziu Ţara Galilor să evolueze în compania Ucrainei, pe stadionul Olimpic din Kiev.

Oamenii lui Chris Coleman au reuşit o performanţă istorică prin calificarea la primul turneu final major din ultimii 58 de ani, graţie clasării pe locul al doilea în grupa din preliminarii, în timp ce Irlanda de Nord s-a impus într-o grupă din care a făcut parte inclusiv România şi a obţinut astfel prezenţa la primul Campionat European din istorie.

„Suntem încântaţi de posibilitatea de a disputa aceste două meciuri amicale, care vor reprezenta o parte importantă din perioada noastră de pregătire pentru Euro 2016. Michael O’Neill a făcut o treabă extraordinară în calitate de selecţioner al Irlandei de Nord şi sunt bucuros pentru ceea ce a reuşit. Va fi o bună ocazie pentru ambele naţionale de a se pune la punct în vederea turneului final.” – a declarat Chris Coleman.

Ţara Galilor va evolua în grupa B de la Euro 2016, urmând a înfrunta Slovacia (11 iunie), Anglia (16 iunie) şi Rusia (20 iunie).Comentarii