România - Bulgaria, meci amical
România - Bulgaria, meci amical

Amical România – Bulgaria pe 7 februarie în Antalya

Naţionala divizionară a României va disputa un meci amical cu Bulgaria pe 7 februarie în cadrul unui stagiu de pregătire în Antalya.
Articol scris de David Petre
19 ianuarie 2015

Naţionala divizionară a României va efectua un stagiu de pregătire de două săptămâni în Antalya la începutul lunii februarie, sub comanda selecţionerului Anghel Iordănescu, urmând să dispute şi o serie de meciuri amicale. Conform site-ului Federaţiei bulgare de fotbal, România şi Bulgaria se vor întâlni pe 7 februarie într-un meci care nu va conta pentru palmaresul celor două formaţii, deşi el apare deja şi în calendarul FIFA.

Pentru vecinii de la sud de Dunăre va fi primul joc sub comanda noului selecţioner, Ivaylo Petev, cel care l-a înlocuit pe Lyuboslav Penev după un start dezamăgitor în preliminariile EURO 2016. Bulgaria a obţinut doar 4 puncte în primele 4 jocuri oficiale din Grupa H şi se află la mare distanţă de primele trei clasate, Croaţia (10 puncte), Italia (10 puncte) şi Norvegia (4 puncte), urmând să întâlnească în următoarea rundă Italia pe teren propriu la finalul lunii martie, atunci când România va primi replica naţionalei din Insulele Feroe.

Conform sursei citate, amicalul dintre România şi Bulgaria a fost perfectat de preşedinţii celor două federaţii în cadrul unei întâlniri prilejuite de sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţarea Federaţiei portugheze de fotbal.

Anghel Iordănescu speră să mai perfecteze alte două jocuri de pregătire pentru naţionala divizionară a României în cadrul cantonamentului din Antalya, fiind vizate formaţiile similare ale Moldovei şi Turciei.

România şi Bulgaria s-au întâlnit ultima oară în preliminariile pentru EURO 2008. Cele două reprezentative au remizat în primul meci la Constanţa (2-2), bulgarii reuşind să câştige jocul de pe teren propriu cu 1-0. România a obţinut calificarea de pe primul loc la turneul final, în timp ce bulgarii au încheiat campania pe poziţia a treia, în spatele Olandei.

Ultima victorie a României împotriva Bulgariei datează din 17 mai 1989, 1-0 în campania de calificare la Campionatul Mondial din 1990, în urma unui gol marcat de Gică Popescu.Comentarii