Allen Bula, selecţionerul Gibraltarului la EURO 2016

Allen Bula, selecţionerul Gibraltarului
Allen Bula, selecţionerul Gibraltarului
Articol scris de Florin Codreanu

Allen Bula s-a născut pe 4 ianuarie 1965 în Gibraltar. Actualul selecţioner al Gibraltarului nu a avut o carieră strălucită ca fotbalist sau ca antrenor, dar se poate lăuda cu experienţa de a fi lucrat mulţi ani de zile alături de copii şi juniori în afara ţării.

Şi-a petrecut cariera de fotbalist la echipe puţin cunoscute din ţara sa natală, îmbrăcând timp de câteva sezoane tricoul echipelor Gibraltar United, St. Joseph’s sau Glacis United. Odată recunoscută de către UEFA, Gibraltar, ţara cu cea mai mică populaţie de sub egida UEFA, l-a numit pe Bula în locul lui Aaron Edwards în funcţia de selecţioner. Din 2010 Bula fusese oricum consultant al Federaţiei de Fotbal din Gibraltar, după o experienţă de şase ani în Slovacia la academia de copii şi juniori a clubului MFK Kosice.

Allen Bula ocupă şi în prezent această funcţie de consultant al Federaţiei, în paralel cu funcţia de selecţioner. El este în acest moment responsabil de tot ceea ce înseamnă loturi de tineret în Gibraltar. Nepotul său, Danny Higginbotham, este un fost jucător de Premier League produs de Manchester United şi care a evoluat timp de paisprezece ani la nivel de Premier League sau Championship.

Contractul lui Bula cu Federaţia de Fotbal din Gibraltar expiră după încheierea preliminariilor pentru Euro 2016. Pe 4 iunie 2014, Allen Bula a obţinut prima victorie pe banca echipei naţionale, după ce Gibraltar a învins Malta cu 1-0 într-un amical disputat la Faro în Portugalia.

  • Data naşterii:
  • Naţionalitate: scoţian
  • Cariera de jucător: Pennyburn Boys Club, Ardeer Thistle, Kilwinning Rangers
  • Antrenor la echipe de club: -
  • Selecţioner: Gibraltar (secund)

Selecţionerii echipelor de la EURO 2016