Denis Alibec, România
Denis Alibec, România

Alibec confirmă prezenţa la Euro 2016, în ciuda unor probleme medicale

Atacantul Denis Alibec a suferit o fractură la mână, dar afirmă că accidentarea nu îl va împiedica sa fie prezent la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 mai 2016

Multe dintre speranţele echipei naţionale a României la Euro 2016 sunt legate de randamentul din compartimentul ofensiv al lui Denis Alibec, unul dintre cei mai buni fotbalişti din actualul campionat şi principalul protagonist din echipa Astrei, care şi-a adjudecat titlul în Liga 1. Atacantul în vârstă de 25 de ani a marcat 16 goluri de-a lungul sezonului şi a debutat pentru România în campania de calificare la Campionatul European 2016, înlocuindu-l pe Bogdan Stancu pe finalul partidei cu reprezentativa Insulelor Feroe, pe 11 octombrie 2015.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat în cursul zilei de astăzi că jucătorul Astrei se confruntă cu unele probleme medicale la mâna dreaptă şi va fi spus unor controale medicale detaliate pentru ca gravitatea accidentării să poată fi stabilită cu exactitate. Problema medicală a lui Alibec este de altfel una mai veche, cu care jucătorul român s-a confruntat în ultima lună, fiind nevoit să evolueze în ultimele meciuri cu un bandaj de protecţie la mâna: „Denis Alibec are o fractură la mână, pe care a suferit-o în urmă cu trei săptămâni şi mâine vom vedea. Aceasta este realitatea pe care o avem astăzi. Contează foarte mult care va fi verdictul pe care-l va primi mâine, dacă trebuie să intre în operaţie sau nu.” – a declarat Răzvan Burleanu, intervievat de sport.ro.

Totuşi, Denis Alibec a precizat ulterior că accidentarea la mână nu îl va împiedica să fie prezent la Euro 2016, indiferent de rezultatele controalelor medicale amănunţite la care va fi supus în cursul zilei de mâine: „Am unele probleme la mână, este adevărat, dar pot să joc aşa, am mai făcut-o până acum. Mâine voi merge la medic şi vom afla mai multe, dar nu cred că este niciun pericol pentru Campionatul European.” – a adăugat atacantul campioanei României, la microfonul Digi Sport.Comentarii