Alen Halilovic, Croaţia
Alen Halilovic, Croaţia

Alen Halilovic: „Absenţa mea de la Euro 2016 nu ar fi o tragedie”

Tânărul mijlocaş croat Alen Halilovic a discutat despre perspectivele participării sale la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 mai 2016

Alen Halilovic afirmă că „nu ar fi o tragedie” dacă nu va fi inclus în lotul pe care Croaţia se va baza la Campionatul European 2016. Mijlocaşul în vârstă de 19 ani al Barcelonei, care de-a lungul stagiunii recent încheiate a evoluat sub formă de împrumut la Sporting Gijon, a fost chemat de către selecţionerul Croaţiei, Ante Cacic, pentru perioada de pregătire înainte de turneul final din Franţa.

Deşi speră să fie prezent la Euro 2016, tânărul jucător nu se gândeşte exclusiv la configuraţia finală a lotului celor 23 de jucători care vor face deplasarea în Franţa, ci preferă să valorifice oportunitatea de a se antrena alături de echipa naţională, fiind conştient de faptul că va avea multe ocazii de a-şi reprezenta ţara pe viitor: „Suntem foarte mulţumiţi de condiţiile din cantonament şi acum cel mai important este să nu existe accidentări.” – a declarat mijlocaşul croat, autor a trei goluri în cele 36 de meciuri disputate pentru gruparea de pe stadionul Municipal El Molinón.

„Avem un lot alcătuit din jucători extraordinari, cu toţii ar merita să meargă la Campionatul European. Nu am avut nicio discuţie până acum şi nu avem idee cine va fi nevoit să rămână acasă, iar eu nu mă gândesc la acest lucru, ci încerc doar să dau totul şi să învăţ din această experienţă. Am doar 19 ani, nu ar fi o tragedie să nu fiu convocat pentru Euro 2016. Am avut parte de un sezon bun, am disputat multe meciuri şi am fost întotdeauna în formă. Desigur, sper ca în cele din urmă să fac parte din lotul pentru turneul final, dar în caz contrar nu va fi o tragedie.” – a adăugat tănărul jucător.

Alen Halilovic este incert în ceea ce priveşte şansele sale de a rămâne în lotul Barcelonei pentru stagiunea viitoare şi precizează că va discuta cu oficialii campioanei Spaniei la finalul Campionatului European 2016: „Nu am vorbit cu nimeni de la Barcelona, am amânat totul pentru perioada de după Euro 2016. La finalul ultimului meci de campionat am plecat imediat în cantonamentul Croaţiei şi acum consider că o participare la Campionatul European ar fi încununarea unui sezon excelent, aşadar mă voi gândi la viitorul meu abia apoi.” – a concluzionat fosul jucător al celor de la Dinamo Zagreb, echipa croată care în 2014 l-a cedat la Barcelona în schimbul a aproximativ 2.2 milioane de euro.Comentarii