Albin Ekdal, Suedia
Albin Ekdal, Suedia

Albin Ekdal, incert pentru Euro 2016, deşi a fost inclus în lotul Suediei

Selecţionerul Suedei, Erik Hamren, a anunţat lotul de jucători pentru Euro 2016 şi a confirmat posibilitatea ca Albin Ekdal să nu fie apt de joc
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 mai 2016

Deşi a fost inclus în lotul convocat pentru Campionatul European 2016, mijlocaşul central al celor de la Hamburg, Albin Ekdal, este incert în vederea turneului final din Franţa, după ce recent a suferit o tăietură adâncă în zona spatelui. Jucătorul de 26 de ani a căzut pe o masă de sticlă, iar urmările acestui incident nefericit ar putea duce la absenţa de la Euro 2016: „Acum are nevoie să se odihnească o perioadă de timp.” – a confirmat selecţionerul Suediei, Erik Hamrén – „Dar pentru moment nu ştim cât de lungă va fi perioada de recuperare. Ar putea să nu fie apt de joc la Campionatul European, totul depinde de modul în care va decurge procesul de refacere.”

Suedia se va baza la turneul final din Franţa pe căpitanul echipei, Zlatan Ibrahimovic, experimentatul atacant al celor de la Paris Saint-Germain fiind caracterizat de Erik Hamrén ca „singurul nostru jucător de nivel mondial.” Pentru ca Suedia să aibă şanse de a avansa în rundele eliminatorii dintr-o grupă cu Italia, Belgia şi Irlanda, selecţionerul naţionalei scandinave a precizat că este nevoie ca Ibrahimovic „să fie în formă, iar echipa trebuie să dispute trei meciuri la intensitate maximă. Dacă vom reuşi să ne calificăm, orice este posibil.”

Lotul Suediei pentru Euro 2016:

Portari: Andreas Isaksson (Kasımpaşa), Robin Olsen (FC Copenhaga), Patrik Carlgren (AIK).

Fundaşi: Ludwig Augustinsson (FC Copenhaga), Erik Johansson (FC Copenhaga), Pontus Jansson (Torino), Victor Lindelöf (Benfica) Andreas Granqvist (Krasnodar), Mikael Lustig (Celtic), Martin Olsson (Norwich).

Mijlocaşi: Jimmy Durmaz (Olympiakos), Albin Ekdal (Hamburg), Oscar Hiljemark (Palermo), Sebastian Larsson (Sunderland), Pontus Wernbloom (CSKA Moscova), Erkan Zengin (Trabzonspor), Oscar Lewicki (Malmö), Emil Forsberg (Leipzig), Kim Källström (Grasshoppers).

Atacanţi: Marcus Berg (Panathinaikos), John Guidetti (Celta), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Emir Kujovic (Norrköping).Comentarii