Adil Rami, Franţa
Adil Rami, Franţa

Adil Rami se alătură pregătirilor Franţei după accidentarea lui Raphael Varane

Experimentatul apărător Adil Rami se va antrena cu Franţa în aşteptarea recuperării jucătorului celor de la Real Madrid, Raphael Varane.
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 mai 2016

Fundaşul în vârstă de 30 de ani al celor de la Sevilla, Adil Rami, se va alătura Franţei în cadrul pregătirilor pentru Campionatul European Euro 2016 ca urmare a situaţiei incerte in ceea ce îl priveşte pe Raphael Varane, care în acest moment este accidentat şi ar putea fi indisponibil pentru turneul final de luna viitoare.

Apărătorul lui Real Madrid se confruntă cu unele probleme musculare suferite la antrenamente, din cauza cărora ar putea rămâne în afara gazonului timp de aproximativ trei săptămâni şi foarte probabil nu va putea evolua în meciul din finala UEFA Champions League, unde Real Madrid va înfrunta Atletico Madrid pe stadionul San Siro din Milano. Însă Franţa se teme că tânărul jucător ar putea să nu fie recuperat şi pus la punct cu pregătirea fizică pentru meciul cu România, programat pe Stade de France în data de 10 iunie, confruntare ce va deschide Campionatul European 2016.

Rami se va alătura astfel cantonamentului Franţei începând de marţi, 24 mai, după cum a informat Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) prin intermediul unui comunicat oficial, în care se precizează că Rami se va antrena cu echipa naţională „în aşteptarea informaţiilor ulterioare referitoare la situaţia medicală a fundaşului celor de la Real Madrid”.

Apărătorul Sevillei, care recent a câştigat trofeul UEFA Europa alături de echipa pregătită de Unai Emery, a adunat de-a lungul carierei 27 de apariţii pentru Franţa şi a fost titular incontestabil sub comanda fostului selecţioner, Laurent Blanc, în perioada 2010-2012, dar nu a mai fost chemat de Didier Deschamps din iunie 2013. Actualul selecţioner al echipei naţionale a Franţei va trebui să se descurce de asemenea fără un alt jucător important din compartimentul defensiv, Mamadou Sakho de la Liverpool, care nu a fost inclus în lotul provizoriu pentru Euro 2016 din cauza unei susendări temporare.Comentarii