Jakub Blaszczykowski a ratat penalty-ul decisiv în meciul Polonia - Portugalia
Jakub Blaszczykowski a ratat penalty-ul decisiv în meciul Polonia - Portugalia

Adam Nawalka, după eliminarea Poloniei de la Euro 2016: „O înfrângere dureroasă”

Selecţionerul Poloniei, Adam Nawalka, a comentat eliminarea de la Euro 2016 după eşecul la penalty-uri cu Portugalia, în sferturile de finală.
Articol scris de Răzvan Mitacu
1 iulie 2016

Selecţionerul Adam Nawalka a declarat că modul în care Polonia s-a prezentat la Euro 2016 va reprezenta o bază solidă pentru a construi pe viitor, însă a recunoscul faptul că eşecul contra Portugaliei în sferturile de finală ale Campionatului European 2016 este foarte dificil de acceptat. Polonia a obţinut calificarea în rundele eliminatorii ale competiţiei după ce s-a impus cu Irlanda de Nord, respectiv Ucraina şi a înregistrat un foarte bun rezultat de egalitate cu Germania, înainte de a elimina Elveţia după loviturile de departajare, în optimile de finală. Însă la capătul celor 120 de minute ale meciului cu Portugalia din sferturi, penalty-urile nu s-au mai dovedit favorabile polonezilor, iar ratarea decisivă a lui Jakub Blaszczykowski a însemnat finalul de drum la Euro 2016:

„Este cu siguranţă un moment dificil pentru noi. Jucătorii au pus foarte mult suflet în acest meci şi au făcut un turneu final de excepţie. Nu am pierdut niciun meci la Campionatul European, am fost eliminaţi doar în urma penalty-urilor. Trebuie să privim cu optimism spre viitor şi spre preliminariile pentru Campionatul Mondial 2018. Vom face de asemenea o analiză detaliată a acestui meci, dar pentru moment rămânem cu durerea şi dezamăgirea eliminării. Fotbalul polonez a făcut un pas imens în direcţia potrivită, după cum cred că am demonstrat în mod clar la acest turneu final. Am jucat foarte bine atât în faza grupelor, cât şi în rundele eliminatorii, am exprimat un fotbal frumos şi nu ne-am lăsat intimidaţi de miza meciurilor, dar încercăm întotdeauna să ne îmbunătăţim, iar acesta va fi obiectivul nostru principal în continuare.” – a declarat selecţionerul Adam Nawalka, citat de site-ul espnfc.co.uk.

Pentru Polonia urmează campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018, într-o grupă în care alături de naţionala lui Adam Nawalka va face parte şi România. Armenia, Kazakhstan, Danemarca şi Muntenegru completează grupa E din preliminarii.Comentarii