Adam Henley, Ţara Galilor
Adam Henley, Ţara Galilor

Adam Henley, indisponibil pentru Euro 2016

Tânărul fundaş stânga galez Adam Henley a suferit o accidentare în cantonamentul din Portugalia şi nu va putea evolua la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 mai 2016

Speranţele lui Adam Henley de a avea oportunitatea să reprezinte Ţara Galilor la Campionatul European 2016 de luna viitoare au luat sfârşit, după ce jucătorul din Championship a suferit o accidentare în cursul pregătirilor pentru turneul final din Franţa. Asociaţia de Fotbal a Țării Galilor a confirmat că Adam Henley a revenit în ţară după o problemă medicală acuzată în cantonamentul echipei din Portugalia, dar nu a oferit detalii suplimentare în ceea ce priveşte gravitatea accidentării, deşi oficialii galezi au lăsat de înţeles că tânărul fundaş nu va putea fi recuperat la timp pentru a fi prezent la Euro 2016.

Adam Henley a debutat în reprezentativa Ţării Galilor la sfârşitul anului trecut, într-un meci amical cu Olanda, disputat pe Cardiff City Stadium. Fundaşul lateral stânga al celor de la Blackburn Rovers a evoluat apoi în partida cu Ucraina din martie, dar se vede acum nevoit să renunţe la participarea la Campionatul European 2016 şi va spera să revină în echipa naţională odată cu preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Ţara Galilor îşi va continua stagiul de pregătire din Portugalia până la sfârşitul lunii, iar apoi se vor deplasa în Suedia pentru un meci amical programat la Stockholm, care va avea loc pe 5 iunie, cu doar şase zile înainte de debutul oficial de la Euro 2016, contra Slovaciei.

Selecţionerul Chris Coleman se confruntă astfel cu o nouă problemă de lot, la doar cateva zile după ce a aflat că nu se va putea baza pe tânărul atacant Tom Bradshaw, absent din cauza unei accidentări de natură musculară. Ţara Galilor va spera să îl recupereze pe mijlocaşul celor de la Crystal Palace, Joe Ledley, care se află în ultima parte a perioadei de indisponibilitate după o fractură la picior, în timp ce portarul Danny Ward a revenit deja la antrenamentele selecţionatei galeze şi va fi apt de joc pentru Euro 2016.Comentarii