Jamie Vardy
Jamie Vardy

5 puncte de atracţie înainte de confruntarea Slovacia – Anglia de la Saint Etienne

Anglia joacă în ultimul ei meci din Grupa B la Euro 2016 împotriva Slovaciei şi are nevoie de victorie pentru a fi sigură de primul loc.
Articol scris de Florin Codreanu
19 iunie 2016

Anglia joacă în ultimul ei meci din Grupa B la Euro 2016 împotriva Slovaciei, la doar câteva zile după victoria obţinută în ultimele secvenţe ale jocului de la Lens, contra Ţării Galilor. Dezbaterea în jurul formulei de start a englezilor contra naţionalei pregătite de Jan Kozak este deschisă şi amplă, dar şi alte probleme legate de echipa reprezentativă sunt subiecte principale de discuţie în aceste zile. Iar presă britanică a oferit deja 5 puncte de atracţie înainte de startul confruntării directe.

1. Vardy şi Sturridge, marcatorii din partida cu Ţara Galilor, vor fi titulari?

Marcatorii englezilor din partida de la Lens, Jamie Vardy şi Daniel Sturridge par să fie în pole-position pentru a forma atacul englezilor contra Slovaciei. Dar introducerea celor doi concomitent pe teren ar putea cere o schimbare a planului tactic impus de Roy Hodgson. Până acum, Harry Kane a fost titularul de drept al englezilor, vârful lui Spurs având însă o mobilitate diferită în ofensivă, spre deosebire de Vardy.

2. Poate Anglia să-şi păstreze poarta imaculată?

În ambele meciuri din Grupa B, Anglia a primit gol. Primul a venit foarte târziu în partida cu Rusia după o greşeală colectivă, al doilea a fost reuşita lui Gareth Bale de la Lens. Joe Hart a fost parţial vinovat la ambele goluri primite de Anglia şi pare decis să termine grupa fără să mai încaseze gol şi de la naţionala lui Hamsik

3. Ce se întâmplă cu Raheem Sterling

Cel mai scump jucător din echipa lui Roy Hodgson, Raheem Sterling, tânărul jucător de la Manchester City a început bine meciurile cu Rusia şi Ţara Galilor, dar n-a avut deloc execuţii inspirate sau evoluţii apreciate. Pentru fotbalistul exploziv şi dezechilibrant pe care englezii îl aşteptau, Raheem a oferit deocamdată destul de puţine, iar specialiştii aşteaptă să vadă evoluţia sa în partida cu Slovacia.

4. Anglia trebuie să atace primul loc din grupă

Printr-un joc fericit al rezultatelor, Anglia ar putea întâlni în optimile de finală chiar reprezentativa României. Englezii sunt însă convinşi că trebuie să facă totul posibil pentru a încheia grupa pe prima poziţie, iar o victorie în faţa Slovaciei le garantează acest lucru şi automat un adversar ceva mai facil în faza următoare a competiţiei.

5. Atenţie deosebită la Marek Hamsik, starul slovacilor

Hamsik a devenit primul marcator din istoria unui campionat European care evoluează pentru Napoli. Starul Slovaciei şi-a demonstrat abilităţile în meciul cu Rusia reuşind o pasă de gol încântătoare şi un gol la fel de spectaculos. În jurul său se învârte totul pentru naţionala lui Kozak, iar englezii ştiu asta. Va fi jucătorul pe care vor fi aţintiţi toţi ochii din tabăra slovacă, iar Hamsik este pregătit să răspundă.Comentarii