Simone Zaza, Italia
Simone Zaza, Italia

Zaza: „Italia trebuie să fie o maşină de război la Euro 2016”

Atacantul lui Juventus şi al naţionalei Italiei, Simone Zaza, este pregătit pentru meciurile de la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
5 iunie 2016

„În franţa va trebui să ne transformăm într-o adevărată ‘maşină de război’, nu trebuie să ne fie frică de faptul că am putea eşua, ci trebuie să fim conştienţi că dacă vom rămâne uniţi, putem disputa un Campionat European important.” – Strigătul de luptă al lui Simone Zaza are scopul de a mobiliza Italia în vederea apropiatelor meciuri de la Campionatul European 2016. Fără la fel de multe nume sonore în lot precum la ediţiile anterioare, Italia nu mai este considerată printre principalele favorite la câştgarea trofeului, astfel că în aceste condiţii ‘Squadra Azzurra’ va trebui să se bazeze mai degrabă pe unitatea grupului şi pe o agresivitate pozitivă, care să compenseze diferenţa de valoare individuală faţă de naţionalele de top ale Europei, precum Spania sau Germania.

Atacantul lui Juventus demonstrează o formă foarte bună în cantonamentul Italiei de la Coverciano, cu patru goluri marcate într-un meci de verificare contra lui Empoli, disputat în cursul zilei de ieri, ceea ce l-ar putea determina pe selecţionerul Antonio Conte să îl titularizeze în partida amicală programată luni seară la Verona, împotriva reprezentativei Finlandei. Zaza ar putea astfel să evolueze în compartimentul ofensiv alături de Ciro Immobile, în detrimentul lui Graziano Pelle, deşi atacantul lui Southampton rămâne favorit să înceapă ca titular la Euro 2016: „Mi-a fost teamă că voi pierde locul la echipa naţională, deoarece în acest an nu am reuşit să joc constant la Juventus. Însă Conte a demonstrat foarte multă încredere faţă de mine şi m-a convocat pentru Campionatul European, astfel că nu pot decât să îi mulţumesc şi îmi doresc să pot răsplăti această încredere. Dacă sunt pregătit să joc în locul lui Pellè? Suntem atacanţi cu caracteristici diferite, dar cel mai important este că toţi cei de la naţională suntem compatibili să jucăm împreună, iar acest lucru poate să reprezinte un avantaj pentru noi la Euro 2016.” – a concluzionat Simone Zaza, intervievat la microfonul Rai Sport.Comentarii