Xabi Alonso, Fernando Torres, Spania
Xabi Alonso, Fernando Torres, Spania

Xabi Alonso: „Fernando Torres merită să meargă la Euro 2016”

Mijlocaşul spaniol Xabi Alonso a declarat că fostul său coleg de la naţională, Fernando Torres, ar trebui să fie convocat pentru Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
26 aprilie 2016

Mijlocaşul celor de la Bayern Munchen, Xabi Alonso, a declarat că dacă atacantul lui Atletico Madrid, Fernando Torres, va continua să evolueze precum în ultima vreme, ar merita să fie prezent în lotul pe care Spania se va baza la Euro 2016. Torres şi Alonso au fost coechipieri la Liverpool în perioada 2007 – 2009 şi au câştigat împreună alături de naţionala Spaniei două Campionate Europene, în 2008, respectiv 2012, precum şi Campionatul Mondial din 2010, înainte ca în 2014 mijlocaşul lui Bayern să îşi încheie cariera la nivel internaţional. Cei doi se vor întâlni miercuri seară, când Bayern se va deplasa pe stadionul Vicente Calderon pentru manşa tur a semifinalelor UEFA Champions League.

„Dacă va continua la acest nivel, cu siguranţă merită să aibă posibilitatea de a juca la Campionatul European, deşi Vicente (Del Bosque), va avea, desigur, ultimul cuvânt.” – a precizat Xabi Alonso în cadrul unui interviu acordat pentru cotidianul AS, fiind întrebat despre Fernando Torres, care a marcat şapte goluri în ultimele 11 meciuri disputate.

„Sunt foarte bucuros să văd ca Fernando a revenit în forma sa cea mai bună şi se vede că este foarte fericit la Atletico.” – a continuat mijlocaşul spaniol despre atacantul în vârstă de 32 de ani, revenit la clubul unde a crescut, momentan doar sub formă de împrumut de la AC Milan, dar cu şanse mari de a continua la Atletico Madrid şi din stagiunea viitoare: „Suporterii îl iubesc, este un idol acolo. Pentru mine rămâne un prieten apropiat datorită tuturor experienţelor pe care le-am împărtăşit împreună şi cu siguranţă sper ca el să poată avea în continuare satisfacţii cu Spania, mai ales la Euro 2016. Însă de această dată pe teren nu vom fi prieteni.” – a concluzionat Xabi Alonso.

Spania va evolua în grupa D de la Campionatul European 2016, urmând a înfrunta Croaţia, Cehia şi Turcia.Comentarii