Sczeszny, Polonia
Sczeszny, Polonia

Wojciech Szczesny ar putea lipsi din partida Germania – Polonia

Wojciech Szczesny a suferit o puternică lovitură la cvadriceps în meciul Polonia - Irlanda de la Campionatul European de Fotbal.
Articol scris de Florin Codreanu
14 iunie 2016

Portarul polonez Wojciech Szczesny s-a accidentat şi este incert pentru partida a doua din Grupa C pe care echipa sa naţională o va disputa împotriva Germaniei pe 16 iunie. Şeful echipei medicale poloneze, Jacek Jaruszewski, a mărturisit că goalkeeperul de la AS Roma a suferit „o puternică lovitură la cvadriceps în urma unei coliziuni cu un jucător nord-irlandez, lovitură care i-a provocat din câte se pare un hematom intern”, scrie presa poloneză.

Însoţit de echipa medicală a Poloniei, Wojciech Szczesny va părăsi în cursul zilei de astăzi cantonamentul echipei reprezentative de la Le Baule şi va merge la Nantes, acolo unde va susţine o serie de probe medicale care îi vor putea determina gravitatea leziunii. Conform aceluiaşi Jaruszewski, „Wojciech este o posibilă absenţă în acest moment pentru jocul împotriva Germaniei”. Selecţionerul Adam Nawalka are însă la dispoziţie alţi doi portari cu nume în fotbalul european. Este vorba despre Lukasz Fabianski şi Artur Boruc, cu menţiunea că primul are cele mai mari şanse să-l înlocuiască pe Szczesny.

În sezonul trecut, Wojciech Szczesny a apărat cu succes poarta Romei, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei de pe Olimpico. În 34 de meciuri, polonezul a păstrat poarta Romei în opt rânduri imaculată, a adunat o medie de 2.09 intervenţii per meci şi o medie de 2.22 de intervenţii în situaţii de unu contra unu. În primul meci contra Irlandei de Nord, Wojciech Szczesny nu a avut o misiune foarte dificilă, intervenind cu succes la singura oportunitate de gol reală a britanicilor. Conform presei poloneze, dacă Szczesny nu va fi recuperat la ora meciului cu Germania, locul său între buturi va fi ocupat de Lukasz Fabianski, portarul în vârstă de 31 de ani de la Swansea, care a apărat vreme de şapte ani culorile echipei Arsenal Londra. Fabianski a debutat în echipa reprezentativă a Poloniei în urmă cu 10 ani, într-un amical disputat pe 29 martie 2006 împotriva Arabiei Saudite.Comentarii