Georginio Wijnaldum, Olanda
Georginio Wijnaldum, Olanda

Wijnaldum: „Euro 2016, o pierdere imensă pentru Olanda”

Mijlocaşul Georginio Wijnaldum a comentat ratarea calificării la Campionatul European 2015 de către echipa naţională a Olandei
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 octombrie 2015

Mijlocaşul lui Newcastle United şi al Olandei, Georginio Wijnaldum, a declarat că ratarea calificării la Campionatul European 2016 reprezintă o „pierdere imensă” atât pentru jucători, cât şi pentru echipa naşională.

Olanda se prezenta la ultimul meci din cadrul grupei A cu şanse minime de a încheia pe locul al treilea, care i-ar fi permis să evolueze în barajul de calificare la Euro 2016, însă orice urmă de speranţă a olandezilor a dispărut rapid având în vedere desfăşurarea partidei cu Cehia, pierdută pe teren propriu cu scorul de 3-2. Jucătorul transferat de Newcastle United la începutul sezonului de la PSV Eindhoven a recunoscut faptul că va fi dificil pentru jucători să urmărească turneul final de vara viitoare ştiind că nu vor putea fi prezenţi în Franţa:

„Va fi nevoie de mult timp pentru a putea trece peste această dezamăgire. Dacă ne vom uita la televizor vara viitoare şi vom vedea Campionatul European cu siguranţă vom fi din nou afectaţi” – a precizat Wijnaldum, în cadrul unui interviu acordat pentru cotidianul regional britanic Shields Gazette – „Dar suntem fotbalişti, trebuie să învăţăm din această experienţă nefericită şi să mergem mai departe. Deşi este un moment foarte dificil şi va mai dura mult până vom procesa cu adevărat ceea ce s-a întâmplat. Absenţa de la Campionatul European 2016 reprezintă o pierdere imensă pentru jucători, dar mai ales pentru Olanda ca ţară. Momentan nu are rost să căutăm vinovaţi, cel mai bine este să analizăm totul cu calm şi apoi să tragem concluziile necesare.” – afirmă Georginio Wijnaldum.

Prin clasarea pe locul al patrulea în grupa A din preliminariile pentru Euro 2016, Olanda a ratat calificarea la un turneu final de Campionat European pentru prima dată din 1984.Comentarii