Arsene Wenger
Arsene Wenger

Wenger nu vede o favorită certă la EURO 2016 şi nominalizează o posibilă surpriză

Antrenorul lui Chelsea a discutat despre turneul final al Campionatului European 2016 şi a numit câteva dintre naţionalele care pot surprinde în Franţa.
Articol scris de David Petre
9 iunie 2016

Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului Arsenal Londra, antrenorul Arsene Wenger a discutat despre turneul final al Campionatului European 2016 şi a numit câteva dintre naţionalele care pot produce o surpriză în această vară.

„Privesc cu entuziasm competiţia din acest an pentru că este organizată de ţara mea şi pentru prima oară pot urmări un turneu important fără să trebuiască să călătoresc prea departe”, spune Wenger.

Întrebat despre favoritele la câştigarea trofeului, tehnicianul lui Arsenal spune că de această dată este greu să fie nominalizată o favorită certă şi punctează câteva din problemele cu care se confruntă marile nume ale continentului: „Spania a fost în trecut o super favorită, dar nu a fost convingătoare la Cupa Mondială. Poate reveni la nivelul atins în urmă cu câţiva ani? Poate Germania să fie marea favorită după ce a câştigat Cupa Mondială? În preliminarii nu a fost scutită de griji. Mai sunt echipe care vin cu câţiva tineri de mare perspectivă, precum Franţa şi Anglia. Pentru mine va fi interesant de văzut cine va atinge cea mai bună formă şi echilibrul necesar, cine va avea puterea mentală şi încrederea că poate avea un impact la acest European”.

„O surpriză ar putea fi Turcia”, mai spune Wenger. „Apoi sunt echipe precum Slovacia şi Cehia, care pot provoca surprize. Dar peste toate, o echipă despre care nimeni nu vorbeşte dar care are toate calităţile să fie o mare favorită este Croaţia. Când te uiţi ce jucători are această ţară – Kovacic, Rakitic, Modrid, Lovren, Vrsaljko, Srna – îţi dai seama că această echipă poate ajunge departe. Pentru mine, aceasta poate fi marea surpriză”.Comentarii