Vlad Chiricheş, România
Vlad Chiricheş, România

Vlad Chiricheş prefaţează parcursul României la Euro 2016

Căpitanul României, Vlad Chiricheş, a discutat despre ultimele sale evoluţii şi obiectivul naţionalei la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 iunie 2016

Vlad Chiricheş, căpitanul echipei naţionale a României la ultimele două meciuri amicale, disputate cu reprezentativa statului Congo, respectiv Ucraina, a acordat un interviu pentru Prosport în care a discutat despre perspectviele României la Campionatul European 2016 din Franţa, precum şi despre momentul său mai puţin pozitiv, concretizat printr-o mare greşeală comisă în ultima partidă de verificare, pierdută de ‘tricolori’ cu 4-3: „Cred că a fost un moment în care nu am anticipat bine traiectoria mingii şi s-a întâmplat să mi-o fure. Dar nu ştiu cum să spun, sunt chestii tehnice, nu am vrut să driblez pe cineva. A fost o neatenţie, să spunem.” – a explicat fostul fundaş al celor de la Steaua Bucureşti.

Evoluţiile mai degrabă oscilante ale lui Vlad Chiricheş din ultima perioadă sunt puse pe seama faptului că statutul său de rezervă la actuala echipă de club, Napoli, l-au scos din forma bună care l-a ajutat să ajungă în Premier League, în urmă cu trei ani: „Un handicap nu îl consider, dar probabil din punct de vedere fizic aş putea să fiu mult mai bine. Tocmai de aceea am încercat în perioada asta de pregătire, nici nu am vrut să plec în vacanţă, am venit încă din prima zi la echipa naţională. Am vrut să mă pregătesc foarte bine în turneul din Italia, am vrut să joc toate meciurile amicale, iar acest lucru sper să mă ajute să intru într-o formă fizică foarte bună.” – a adăugat jucătorul care foarte probabil va purta banderola de căpitan şi la meciurile pe care România le va disputa la Euro 2016.

Jocul echipei naţionale la ultimele două teste de verificare înainte de Campionatul European 2016 nu au evidenţat multe aspecte încurajatoare, însă apărătorul în vârstă de 26 de ani este convins că România poate obţine prezenţa în rundele eliminatorii ale competiţiei: „Ne dorim foarte mult să fim o echipă puternică, să avem o atitudine bună şi să trecem de faza grupelor. Cred că acesta este obiectivul tuturor, toţi trebuie să se gândească la acest obiectiv, să lupte pentru asta. Fiţi alături de noi pentru că împreună suntem mai puternici!” – a fost mesajul lui Vlad Chiricheş pentru suporterii echipei naţionale.



Comentarii