Vicente del Bosque
Vicente del Bosque

Vicente del Bosque lasă să se înţeleagă că David de Gea va fi titular în Spania – Turcia

Înaintea meciului Spania - Turcia, selecţionerul iberic a vorbit despre alegerea sa pentru postul de portar şi relaţia cu Iker Casillas.
Articol scris de Florin Codreanu
15 iunie 2016

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque a explicat situaţia portarilor de la echipa naţională. Deşi nu a confirmat direct, experimentatul tehnician iberic a lăsat să se înţeleagă că David de Gea va fi în continuare titularul Spaniei la Euro 2016: „Atunci când am dubii, încerc să aleg varianta cea mai potrivită. Trebuie gestionată bine actuala situaţie şi nu există cale de întoarcere. L-am văzut pe Iker Casillas pe bancă, dar l-am văzut cu atitudinea potrivită şi asta îmi place”, a mărturisit tehnicianul spaniol, care a continuat apoi să explice: „Nu am dorit să intru în jocul presei sau în jocul speculaţiilor. Cred că este obligaţia noastră să păstrăm discreţia până în ultimele clipe. Inclusiv copiii mei m-au întrebat cine va juca şi n-au aflat” spune Del Bosque.

Spania a trăit ani de glorie în era Iker Casillas, însă legendarul portar crescut de Real Madrid trăieşte astăzi în umbra lui David de Gea, poate cel mai valoros goalkeeper al lumii în acest moment. I-a oferit însă Del Bosque explicaţii lui Casillas? Mister răspunde: „Nu, pentru că nu le-am oferit nici înainte, când Iker juca. Pentru mine faptul că Iker Casillas nu joacă este o durere, pentru că Iker Casillas este un fotbalist pe care trebuie să-l respectăm cu toţii. Azi am vorbit cu el, dar a reacţionat foarte bine. Avem mulţi ani de când ne cunoaştem şi de când lucrăm împreună. Îi datorez multe lui Iker Casillas, nu am de ce să fiu dur cu el. Afectuos? E cam acelaşi lucru, mai degrabă liniştit şi înţelegător”, a precizat selecţionerul Spaniei.

Duelul de la distanţă Casillas – De Gea a fost extrem de discutat în presa spaniolă înaintea turneului final. Problemele pe care le-a avut în ultima clipă portarul de la Manchester United, acuzat că a abuzat sexual împreună cu alţi coechipieri o tânăra în urmă cu câţiva ani au născut şi mai multe controverse. Del Bosque rămâne însă liniştit şi pare să meargă cu încredere pe mâna portarului desemnat cel mai bun jucător de la Manchester United în ultimii trei ani de zile: „Nu vreau să discut mai multe. Pentru mine este important că l-am văzut pe Iker mulţumit în aceste zile, i-am văzut reacţiile de pe bancă şi m-au bucurat. Trebuie să fim profesionişti şi să înţelegem situaţia, nu pot să mă disculp în fiecare zi că unul joacă şi altul nu. Avem un portar cu peste 100 de selecţii la naţională, nu este deloc uşor pentru el, dar nici nu este o situaţie de criză” a încheiat tehnicianul în vârstă de 65 de ani.Comentarii