Hal Robson-Kanu
Hal Robson-Kanu

Veste bună pentru Hal Robson-Kanu înainte de Rusia – Ţara Galilor

Galezul în vârstă de 27 de ani Hal Robson-Kanu are mai multe oferte de la cluburi din campionatul englez.
Articol scris de Florin Codreanu
19 iunie 2016

Galezul în vârstă de 27 de ani Hal Robson-Kanu, marcator decisiv în partida Ţara Galilor – Slovacia, a fost pus pe liber de Reading la încheierea contractului său din această vară. Atacantul a primit însă o veste bună, agentul său confirmându-i faptul că are patru-cinci oferte pentru el după încheierea turneului final.

Cea mai interesantă ofertă însă pentru Hal Robson-Kanu vine de la gruparea Aston Villa, echipa retrogradată din Premier League în sezonul trecut şi care-şi propune imediat promovarea în prima liga engleză în acest sezon. Pe urmele atacantului naţionalei galeze se mai află şi West Bromwich Albion, dar şi campioana Scoţiei, Celtic Glasgow, ultima formaţie proaspăt preluată de fostul tehnician de la Liverpool, Brendan Rodgers. Pe numele său complet, Thomas Henry Alex Robson-Kanu, „Hal” s-a născut pe 21 mai 1989 la Acton în Anglia. Măsoară 1.85 şi poate evolua atât ca vârf împins cât şi că aripă dreapta sau stânga. Fotbalistul şi-a început cariera la Arsenal pe vremea când era încă şcolar, dar din 2004 a ajuns la Reading, unde a urcat până la nivelul primei echipe.

În cariera sa a mai trecut pe la Southend United şi Swindon Town, iar pentru reprezentativa Ţării Galilor a evoluat în 32 de meciuri şi a marcat de trei ori. Interesant este că Hal Robson-Kanu a evoluat între 2007 şi 2009 pentru naţionalele de tineret ale Angliei Under 19 şi Under 20, însă originile sale sunt galeze. Bunica fotbalistului s-a născut în nordul Ţării Galilor, iar Hal Robson-Kanu a profitat şi a ales să îmbrace tricoul echipei reprezentative a acestei ţări.



Comentarii