România
România

Ungaria şi România sancţionate în urma incidentelor de la meciul din Budapesta

Ungaria şi România vor juca un meci fără suporteri după incidentele petrecute la partida directă din cadrul preliminariilor pentru Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
21 septembrie 2015

Ungaria şi România au fost sancţionate cu disputarea unui meci fără prezenţa suporterilor în tribune din cauza comportamentului rasist al fanilor la meciul direct dintre cele două echipe naţionale, care a avut loc în data de 4 septembrie, la Budepesta, în vederea calificării la Campionatul European din 2016. Sancţiunea a fost confirmată de către UEFA prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial în cursul săptămânii precedente.

Ungaria va fi astfel nevoită să evolueze cu tribunele închise la meciul progrmat împotriva reprezentativei statului Insulele Feroe, pe 8 octombrie şi va trebui de asemenea să platăească o amendă de 70.000 euro.

Federaţia română de Fotbal a primit o sencţiune similară, astfel că naţionala condusă de Anghel Iordănescu nu se va putea baza pe sprijinul fanilor la partida cu Finlanda, programată a se disputa de asemenea în data de 8 octombrie. România a primit o amendă de 110.000 euro, din cauza „comportamentului rasist” al suporterilor la meciul de pe teren propriu cu Grecia, încheiat la egalitate, scor 0-0, care se adaugă astfel incidentelor petrecute la confruntarea din Budepesta.

Echipa naţională a României se află momentan pe locul al doilea în grupa E de calificare la Campionatul European din 2016 şi mai are nevoie de cel puţin patru puncte din ultimele două partide (cu Finlanda şi Insulele Feroe) pentru a-şi asigura prezenţa la turneul final din Franţa, însă un succes în următorul meci ar putea suficient pentru calificarea la Euro 2016 în funcţie de rezultatul pe care Ungaria îl va înregistra în duelul de pe teren propriu cu reprezentativa statului Insulele Feroe.Comentarii