Andre Gomes, Portugalia
Andre Gomes, Portugalia

Ungaria – Portugalia, o nouă şansă pentru Andre Gomes de a impresiona

Tânărul şi talentatul mijlocaş Andre Gomes poate fi unul dintre oamenii de bază ai Portugaliei la meciul cu Ungaria de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
20 iunie 2016

Andre Gomes este fără îndoială una dintre revelaţiile Portugaliei din 2016. Excelent în preliminarii şi cu un joc foarte bun pe finalul de sezon de la Valencia, mijlocaşul în vârstă de 22 de ani deschide lista multor cluburi importante din Europa interesate de serviciile sale. Juventus şi Manchester United sunt echipele se spune cele mai interesate de fotbalistul născut la Grijo, englezii anunţând că United este dispusă să ofere chiar şi peste 50 de milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile mijlocaşului care măsoară 1.88 cm.

Andre a fost cumpărat de Valencia în 2015, după ce a beneficiat de un sezon „de probă” pe Mestalla. Format în Academia lui FC Porto şi pierdut undeva între Pasteleira şi Boavista, Andre Filipe Taveres Gomes a fost recuperat de cel mai influent impresar din fotbalul mondial, Jorge Mendes, omul care a crezut din prima secundă în el. Mendes l-a direcţionat pe puştiul de 17 ani la Benfica unde a reuşit să impresioneze. Suficient de mult, încât să atragă priviri. Iar când există calitate dublată de experienţa lui Jorge Mendes, jucătorul are viitorul asigurat.

Profitând de relaţiile apropiate cu noul proprietar al Valenciei, Jorge Mendes l-a recomandat pe Gomes, „liliecilor”: „Vrei să te baţi la trofee? Ai nevoie de fotbalişti ca el.” Iar Peter Lim a cumpărat drepturile federative ale jucătorului pentru o suma modică. Astăzi, Valencia îl poate vinde pe minim 45 de milioane de euro, dar Peter Lim a închis deocamdată ochii la ofertele venite pe adresa lui Andre.

La Euro 2016, Gomes a fost titular în ambele jocuri ale portughezilor şi chiar dacă echipa sa nu a câştigat niciunul din cele două meciuri, Andre a lăsat o impresie foarte bună. Tehnic, posesor al unui şut necruţător, cu un balans interesant de pe un picior pe altul şi cu un control vertical al balonului elegant, Andre Gomes atrage în continuare priviri asupra sa. A făcut-o până acum şi o va face şi cu ocazia ultimului meci din grupă, când Portugalia îşi joacă viitorul la Euro în faţa Ungariei, iar Andre foarte probabil îşi joacă şi el viitorul la nivel personal. United îl aşteaptă cu un contract pe 5 sezoane şi un salariu de 6.5 milioane de euro.Comentarii