Gibraltar a marcat în Scoţia primul său gol într-un meci oficial
Gibraltar a marcat în Scoţia primul său gol într-un meci oficial

Un poliţist marchează un gol istoric în preliminariile EURO 2016

Lee Casciaro a marcat primul gol pentru Gibraltar într-un meci oficial în înfrângerea 1-6 din Scoţia în Grupa D din preliminariile EURO 2016.
Articol scris de David Petre
1 aprilie 2015

Meciul de pe Hampden Park din Glasgow va rămâne unul istoric pentru Gibraltar, care şi-a trecut în cont primul gol într-un meci oficial de când a devenit membru UEFA cu drepturi depline în mai 2013. Poliţistul Lee Casciaro a marcat în minutul 20 din pasa avocatului Aaron Payas pentru a readuce egalitatea pe tabela de marcaj după ce scoţienii preluaseră conducerea. S-a încheiat 6-1 pentru gazde, însă oaspeţii privesc deplasarea la Glasgow ca pe o victorie.

„Obiectivul nostru pentru acest meci a fost atins”, a declarat la finalul meciului antrenorul Gibraltarului, Dave Wilson, scoţian la origine. „Am venit să marcăm un gol şi să scriem istorie, încercând să evităm a sta 90 de minute în preajma propriului careu. Am ajuns de patru ori în careul Scoţiei şi trebuie să considerăm acest lucru ca fiind un progres. Ştiam că nu vom rezista până la final, dar cât timp am avut putere ne-am bucurat de fiecare clipă. Fanii Scoţiei au fost fantastici, iar modul în care jucătorii mei au fost primiţi aici va rămâne de neuitat”.

„Nu ştiu dacă primul nostru punct va veni în această campanie sau în următoarea”, a mai punctat tehnicianul. „Progresăm cu paşi mici, în salturi de câte cinci minute. Se pare că la fiecare meci adăugăm câte cinci minute bune de joc şi sper că până la finalul actualelor preliminarii vom ajunge să jucăm decent 70 de minute”.

Gilbraltar şi Andorra sunt singurele echipe care au zero puncte după primele cinci etape din preliminariile EURO 2016. Gibraltar are cel mai slab golaveraj, 1-27, însă se poate lăuda că este mai eficientă în ceea ce priveşte golurile marcate decât San Marino, singura echipă ce nu a găsit deocamdată poarta adversă dar care a câştigat un punct după un 0-0 cu Estonia. Un gol marcat mai au şi Malta (1 punct, golaveraj 1-9) şi… Grecia (2 puncte, golaveraj 1-5).

Pentru Gibraltar urmează meciul cu Germania, pe 13 iunie.Comentarii