Steven Fletcher, Scoţia
Steven Fletcher, Scoţia

Un hat-trick neaşteptat în preliminariile EURO 2016

După şase ani fără gol marcat pentru echipa naţională, atacantul Steven Fletcher a reuşit un hat-trick în meciul Scoţia - Gibraltar 6-1 din Grupa D.
Articol scris de David Petre
1 aprilie 2015

După şase ani fără gol marcat pentru echipa naţională, Steven Fletcher, coleg cu Costel Pantilimon la Sunderland, a reuşit în sfârşit să marcheze pentru Scoţia, în meciul câştigat cu Gibraltar în Grupa D a preliminariilor EURO 2016. Şi nu doar că a pus punct unei perioade de ineficacitate ruşinoase pentru un atacant, dar chiar a scris istorie pentru Scoţia, reuşind primul hat-trick pentru această naţionaţă în ultimii 46 de ani. Ultimul jucător care marcase de trei ori într-un meci pentru scoţieni fusese Colin Stein, contra Ciprului, într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial disputat în… 1969.

Hat-trickul lui Steven Fletcher este al şaselea înregistrat în actuala campanie de calificare şi al treilea într-un meci contra Gibraltarului. Robert Lewandowski a punctat de patru ori în meciul Gibraltar – Polonia 0-7, iar irlandezul Robbie Keane a marcat de trei ori în Irlanda – Gibraltar 7-0. Ceilalţi marcatori de câte trei goluri într-un meci sunt Omer Damari (Andorra – Israel 1-4), Edin Džeko (Andorra – Bosnia 0-3) şi Andriy Yarmolenko (Luxemburg – Ucraina 0-3).

Steven Fletcher a contribuit la victoria cu 6-1 a Scoţiei, care rămâne pe locul trei în Grupa D dar se apropie la un singur punct de liderul Polonia. Scoţienii au 10 puncte după primele cinci partide, la fel ca Germania, dar sunt în momentul de faţă cea mai bine clasată echipă dintre toate ocupantele locului 3, performanţă ce le-ar aduce calificarea directă la turneul final al Campionatului European 2016.

Scoţia joacă în următoarea etapă din preliminarii un meci decisiv în Irlanda, echipa aflată pe locul 4 cu 8 puncte, căreia i-a pricinuit în toamnă, la Glasgow, singura înfrângere din preliminarii (1-0).Comentarii