Thorgan Hazard
Thorgan Hazard

Thorgan Hazard încrezător în şansele de a merge la Euro 2016

Tânărul jucător al celor de la Borussia Monchengladbach, Thorgan Hazard, speră să facă parte din lotul Belgiei pentru Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 aprilie 2016

Mijlocaşul ofensiv al celor de la Borussia Monchengladbach, Thorgan Hazard, speră ca evoluţiile bune din această a doua parte a stagiunii să contribuie decisiv la şansele sale de a fi selecţionat în lotul pe care Marc Wilmots se va baza la Euro 2016. Deşi are o singură prezenţă pentru Belgia, într-un meci amical disputat pe 30 mai 2013 cu Statele Unite, când a intrat pe teren în ultimele cinci minute, înlocuindu-l pe Romelo Lukaku, jucătorul în vârstă de 23 de ani a fost chemat la ultimul meci amical al Belgiei, pierdut în deplasare cu Portugalia (2-1), însă a rămas doar pe banca de rezerve.

Fratele mult mai cunoscutului atacant al celor de la Chelsea a semnat la începutul stagiunii un contract cu Borussia Monchengladbach valabil până în 2020 şi, în ciuda unui început mai puţin bun, Thorgan Hazard şi-a câştigat treptat un loc de titular, reuşind sa adune 24 de prezenţe în Bundesliga şi să înscrie trei goluri, dintre care două au fost marcate în succesul categoric, scor 5-0, înregistrat cu Hertha Berlin la începutul lunii: „Ştiu că şansele mele de a merge la Euro 2016 sunt mai mari dacă voi juca aici şi dacă voi avea evoluţii precum în meciul cu Hertha Berlin, dar nu mă gândesc în mod special la acest licru pentru moment. Îmi doresc doar să îmi ajut echipa să obţină calificarea în Champions League.” – a declarat tânărul mijlocaş ofensiv intervievat de Kicker, care l-a desemnat omul meciului în confruntarea cu echipa antrenată de Pal Dárdai.

„Nu mai reuşisem să marchez două goluri într-un meci de mult timp, din păcate nu am concretizat toate ocaziile, altfel aş fi reuşit să înscriu chiar mai mult. Important este că echipa a câştigat, dar acum trebuie să regăsim o constanţă în rezultate. De asemenea şi eu am nevoie de evoluţii constant pozitive şi sunt convins că la finalul sezonului voi putea face parte din lotul naţionalei la Campionatul European.” – a concluzionat Thorgan Hazard.

Belgia va evolua în grupa E de la Euro 2016 şi va avea o misiune dificilă în tentativa de a obţine calificarea în fazele eliminatorii, urmând a înfrunta Italia, Irlanda şi Suedia.Comentarii