Mauro Tassotti
Mauro Tassotti

Tasotti atacă La Roja înainte de derby-ul optimilor, Italia – Spania: „Ibericii trăiesc din trecut!”

Fostul internaţional italian Mauro Tassotti a analizat marele meci al optimilor de finală de la Euro 2016, confruntarea Italia - Spania.
Articol scris de Florin Codreanu
23 iunie 2016

Fostul internaţional italian Mauro Tassotti a analizat marele meci al optimilor de finală de la Euro 2016, confruntarea Italia – Spania. Reeditarea finalei de la Euro 2012 nu-l sperie pe fostul fundaş de la AC Milan: „Spania a crescut mult de la Mondialul din Statele Unite din 1994, iar la nivel intern sunt foarte puternici prin echipele pe care le au. Cu toate acestea, părerea mea sinceră este că echipa lor naţională astăzi, trăieşte din trecut. Spania se apropie de finalul unui ciclu, iar acest lucru se vede” spune Tassotti.

„Mi se pare o echipă mult mai puţin strălucitoare decât cea care a câştigat de două ori Campionatul European de Fotbal şi turneul final al Campionatului Mondial din 2010” a continuat Mauro Tassotti, care a adăugat: „Italia are în acest moment calitatea şi capacitatea de a elimina Spania. Evident, va avea nevoie de puţin noroc, dar acest meci este mult mai echilibrat ca finală din 2012” şi-a exprimat fostul lateral dreapta opinia. Tassotti l-a analizat şi pe Andres Iniesta, starul spaniolilor, dar a făcut şi o scurtă analiză a echipei sale naţionale: „Iniesta este cel mai bun, dacă el funcţionează aşa cum trebuie, toată echipa funcţionează la parametri înalţi. Desigur Spania are fotbalişti extraordinari în toate zonele terenului, dar Squadra Azzurra mi se pare singura formaţie care joacă precum o adevărată echipă. Mi se pare mai mult o echipă de club decât o echipa naţională şi după părerea mea acest detaliu este unic la acest nivel” a încheiat Tassotti, fost internaţional italian în 7 rânduri pentru Azzurri.Comentarii