Preliminariile EURO 2016, Grupa B, 06 septembrie 2015, ora 19:00
Ţara Galilor
Ţara Galilor
0 - 0
Israel
Israel
Gareth Bale nu a reuşit să străpungă defensiva israeliană
Gareth Bale nu a reuşit să străpungă defensiva israeliană

Ţara Galilor – Israel 0-0. Sărbătoarea galezilor se amână

Ţara Galilor putea obţine încă de azi calificarea la EURO 2016 dar nu a reuşit să câştige meciul de acasă cu Israel, încheiat 0-0.

Chris Coleman este foarte aproape să-şi conducă naţionala către primul Campionat European din istoria ţării. Galezii n-au reuşit să învingă Israel la Cardiff, dar numai un miracol îi mai poate scoate de pe unul dintre cele două locuri care duc către Euro 2016.

Atunci când starul ei, Gareth Bale, nu se află în cea mai fericită zi, Ţara Galilor rămâne doar o echipă în care cuvintele de ordine sunt munca şi disciplina. Bale n-a făcut deloc un meci slab în faţa israelienilor, dar n-a reuşit să facă diferenţa ca în alte jocuri, iar coechipierii săi nici atât. Asta în ciuda unei dominări totale, a unei erori mari de arbitraj în defavoarea lor şi a 17 acţiuni de poartă periculoase în careul oaspeţilor. Oaspeţi care au venit pentru un egal la Cardiff şi au făcut totul pentru a-l obţine. Guttman a trimis în teren o formaţie cu cinci fundaşi, iar în faţa lor a plasat patru jucători, dintre care doi mijlocaşi defensivi. Dabbur a fost singurul reper ofensiv al oaspeţilor, care la final au contabilizat doar două şuturi către poarta lui Wayne Hennessey şi unul singur pe spaţiul porţii.

Atmosfera a fost incredibilă la Cardiff. Pe acordurile celebrei melodii a lui Sinatra, „Can’t take my eyes of you” (interpretate magistral de corul fanilor galezi) elevii lui Coleman s-au năpustit către poarta lui Marciano. Bale a fost însă mereu prins în marcajul a cel puţin doi oameni şi a fost obligat să coboare măcar 15-20 de metri pentru a se elibera. Şi Ramsey s-a bucurat de acelaşi tratament în timp ce Robson-Kanu a rămas de multe ori în coasta lui Ben Haim sau Tibi. Mottoul galezilor „togheter stronger” a părut însă să ofere impulsul necesar băieţilor lui Coleman, care şi-au făcut încet, dar sigur loc către poarta lui Ofir Marciano. Ramsey a încercat poarta de la distanţă în primele minute ale jocului, pentru ca Hal Robson-Kanu şi mai apoi, Andy King, să rateze în urma unor faze fixe.

După 20 de minute de joc, galezii strânseseră deja 5 cornere şi bifau un procent de 68% în dreptul posesiei. Însă tabela a rămas imaculată în dreptul oaspeţilor după primele 45 de minute, în care Ramsey şi Bale au mai încercat măcar o dată vigilenţa portarului israelian. La pauză, Guttman a apelat la Tal Ben Haim II şi Tomer Hemed, renunţând la Kayal şi Dabbur. Semn al speranţei că Israel va ieşi de pe baricade şi va căuta poarta lui Hennessey mai des. N-a fost însă aşa, pentru că tot galezii au controlat şi dominat meciul. E drept ocaziile cele mai mari au venit în urma unor faze fixe, dar Bale şi mai apoi King (după centrarea lui Bale) n-au putut să înscrie. În minutul 76, centralul Ivan Bebek n-a acordat o lovitură de la unsprezece metri gazdelor, după un henţ comis în careu de Tibi, pentru ca în minutul 82, Israel să trimită pentru prima dată pe spaţiul porţii galezilor.

Finalul a fost incandescent, cu Ţara Galilor căutând golului unei calificări asigurate. Şi golul a venit în minutul 93 de la Simon Church, după devierea lui Bale, dar atacantul de la MK Dons se afla într-o poziţie evidenta de offisde. S-a terminat 0-0 la Cardiff în aplauzele fanilor galezi care şi-au continuat recitalul şi după fluierul final al lui Ivan Bebek. Ţara Galilor se va deplasa în următoarea rundă în Bosnia, urmând ca în ultimul meci al grupei să sărbătorească probabil calificarea pe teren propriu contra Andorrei. Israel rămâne la cinci puncte de reprezentativa pregătită de Chris Coleman şi speră încă la o minune.Statisticile meciului

 
58
Posesie
42
 
 
17
Total şuturi
2
 
 
7
Pe poartă
1
 
 
7
Afară
1
 
 
3
Blocate
0
 
 
0
Bare
0
 
 
11
Cornere
1
 
 
2
Offside
2
 
 
2
Galbene
5
 
 
0
Roşii
0
 
 
9
Faulturi
14
 
 
579
Total pase
367
 
 
516
Completate
305
 

Filmul meciului

 
18'
Munas Dabbur
 
45'+1
Eliazer Dasa
 
46'
Tal Ben Haim 2
(Beram Kayal)
 
46'
Tomer Hemed
(Munas Dabbur)
 
56'
Orel Dgani
 
56'
Bebras Natcho
Ashley Richards
59'
 
 
61'
Nir Biton
Hal Robson-Kanu
79'
 
Simon Church
(Hal Robson-Kanu)
79'
 
Sam Vokes
(Andy King)
86'
 
 
90'+3
Ben Sahar
(Eran Zahavi)

Echipele de start

1
3
18
6
2
4
7
10
8
11
9
9
7
4
6
8
16
3
19
21
20
18

Comentarii pe marginea meciului Ţara Galilor - Israel