Davor Suker
Davor Suker

Suker: „Croaţia va suporta consecinţele incidentului de la meciul cu Italia”

Preşedintele Federaţiei Croate, Davor Suker, a revenit asupra incidentului din grupa H de calificare la Euro 2016, cu Italia
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 iulie 2015

Croaţia va avea parte de o nouă sancţiune drastică din partea comisiilor UEFA, după incidentul nefericit de la meciul cu Italia din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European 2016, când o svastică a fost vizibilă în mod evident pe gazonul stadionului.

Simbolul nazist a putut fi observat foarte uşor în jumătatea de teren în care Italia a atacat de-a lungul primelor 45 de minute ale confruntării disputate la Split, meci încheiat la egalitate, scor 1-1. Tentativele gazdelor de a îndepărta svastica la pauză nu au putut repara imaginea creată în urma incidentului, astfel că Federaţia Croată se aşteaptă la o consecinţă gravă, după ce Croaţia a fost deja sancţionată fiind nevoită să dispute meciul cu Italia fără suporteri din cauza manifestărilor rasiste ale publicului la meciul cu Norvegia.

Federaţia Croată de Fotbal colaborează cu poliţia pentru identificarea vinovaţilor, iar preşedintele Federaţiei, Davor Suker, a cerut sprijinul autorităţilor pentru combaterea fenomenului de huliganism: „Regretăm foarte mult cele întâmplate deoarece ar fi trebuit să fie un spectacol, însă nu a fost aşa.” – a declarat fostul atacant al celor de la Real Madrid – „Suntem pregătiţi să suportăm consecinţele şi aşteptăm finalizarea anchetei din partea UEFA, dar cel mai important este ca astfel de incidente să nu se mai repete şi este responsabilitatea noastră să ne asiguram de acest lucru. Sperăm ca sancţiunea să fie reprezentată doar de o amendă consistentă.”

Croaţia se află pe primul loc al grupei H de calificare la Euro 2016 şi are mari şanse de a fi prezentă la turneul final din Franţa. Italia ocupă poziţia a doua, cu 12 puncte, două mai puţin faţă de Croaţia, în timp ce Norvegia se află pe locul al treilea, cu opt puncte.Comentarii