Preliminariile EURO 2016, Grupa G, 14 iunie 2015, ora 21:45
Suedia
Suedia
3 - 1
Muntenegru
Muntenegru

Marcus Berg 37
Zlatan Ibrahimović 40
Zlatan Ibrahimović 44
 
Dejan Damjanović 64 (pen)
Suedia - Muntenegru 3-1
Suedia - Muntenegru 3-1

Suedia – Muntenegru 3-1. Ibrahimovic şi colegii săi aproape de calificarea la Euro 2016

Două goluri marcate de Zlatan Ibrahimovic şi o reuşită a lui Marcus Berg au adus victoria pentru Suedia în meciul din grupa G cu Muntenegru

Suedia a reuşit să obţină cea de-a treia victorie din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European 2016 şi a făcut astfel un pas important către calificare, profitând de înfrângerea suferită de Rusia pe teren propriu cu liderul Austria. Oamenii lui Erik Hamren s-au impus fără mari emoţii în duelul cu Muntenegru disputat pe Friends Arena şi au mari şanse de a fi prezenţi la turneul final din Franţa.

Suedia a început meciul în atac şi a obţinut două cornere în primele trei minute de joc, însă prima oportunitate de a marca le-a aparţinut oaspeţilor, prin Dejan Damjanovic: atacantul muntenegrean a fost lăsat nemarcat şi a putut să reia cu capul în minutul 7, dar finalizarea sa nu a găsit spaţiul porţii apărate de Andreas Isaksson. Fundaşul stânga Zarko Tomasevic a trecut la rândul său aproape de deschiderea scorului zece minute mai târziu, când a reluat periculos în urma unui corner, însă pentru Muntenegru meciul s-a încheiat odată cu acestă ratare, deoarece Suedia a rezolvat soarta celor trei puncte într-un interval de doar şapte minute: Marcus Berg a finalizat perfect o centrare venită de la Albin Ekdal şi a deschis scorul în minutul 38, pentru ca apoi colegul său din atac, Zlatan Ibrahimovic, să iasă în prim plan printr-o dublă care a închis definitiv meciul. Atacantul celor de la PSG a primit o minge la marginea careului şi dupa un excelent control al balonului l-a învins pe Vukasin Poleksic cu un şut plasat. Cu un minut înainte de finalul primei reprize numărul 10 din echipa suedeză a fost lansat ideal de către Sebastian Larsson şi s-a regăsit singur în faţa portarului muntenegrean, care nu a putut face nimic pentru a evita majorarea avantajului pe tabelă.

Partea secundă a consemnat tentativa de recuperare a jucătorilor din Muntenegru, care au dominat la capitolul posesie si superioritate teritorială, însă fără ca Suedia să fie deranjată de aceste aspecte, având în vedere avantajul consistent de pe tabelă. Oaspeţii au reuşit să reducă din diferenţă în minutul 64, când Dejan Damjanovic a transformat cu precizie o lovitură de la 11 metri obţinută de Stefan Mugosa după un fault comis asupra sa de Erik Johansson. Andreas Isaksson a mai fost întrebuinţat în alte două momente pe finalul meciului, însă victoria Suediei nu a fost pusă cu adevărat în pericol.

Rezultat final 3-1 şi Suedia poate acum aborda cu mult mai multă încredere şi linişte cele două meciuri decisive care urmează în cadrul grupei G de calificare la Euro 2016, programate cu Rusia şi Austria, în luna septembrie. De partea cealaltă, Muntenegru rămâne pe locul al patrulea cu 5 puncte şi păstrează încă speranţe de a lupta cu Rusia pentru poziţia a treia în grupă, care ar permite prezenţa la meciurile baraj.Statisticile meciului

 
53
Posesie
47
 
 
11
Total şuturi
14
 
 
6
Pe poartă
6
 
 
5
Afară
6
 
 
0
Blocate
2
 
 
0
Bare
0
 
 
5
Cornere
6
 
 
1
Offside
4
 
 
2
Galbene
4
 
 
0
Roşii
0
 
 
19
Faulturi
22
 
 
378
Total pase
326
 
 
307
Completate
260
 

Filmul meciului

Marcus Berg
(Albin Ekdal)
37'
 
Zlatan Ibrahimović
40'
 
Zlatan Ibrahimović
(Sebastian Larsson)
44'
 
 
46'
Vladimir Boljević
(Mladen Kašćelan)
 
48'
Marko Simić
 
54'
Žarko Tomašević
 
55'
Vladimir Boljević
 
58'
Esteban Saveljich
(Elsad Zverotić)
 
64'
Dejan Damjanović
Emil Forsberg
(Erkan Zengin)
64'
 
Kim Källström
67'
 
Pontus Wernbloom
(Kim Källström)
72'
 
 
74'
Saša Balić
(Marko Simić)
Albin Ekdal
80'
 
 
88'
Marko Vukčević
Ola Toivonen
(Zlatan Ibrahimović)
90'
 

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Suedia - Muntenegru