Suedia a câştigat cu 2-1 prima manşă a barajului cu Danemarca
Suedia a câştigat cu 2-1 prima manşă a barajului cu Danemarca

Suedia, cea mai înaltă echipă de la EURO 2016. România, printre cele mai „scunde”

Cu o medie de 1.86m, Suedia, Germania şi Islanda ocupă primele trei locuri în topul celor mai înalte echipe de la EURO 2016.
Articol scris de David Petre
6 iunie 2016

Cu o înălţime medie de 1.86, Suedia, Germania şi Islanda ocupă primele trei locuri în topul celor mai înalte echipe de la EURO 2016. Distincţia este făcută la nivel de… milimetri, în condiţiile în care între Suedia şi Germania vorbim de o diferenţă de doar 15 centimetri repartizată la nivelul întregului lot de 23 de jucători, iar între Germania şi Islanda ecartul este de 14 centimetri.

La polul opus se situează naţionala Spaniei, care propune un lot cu o medie de înălţime de 1.80. România vine pe treapta următoare, cu o medie de 1.81, la fel ca şi Ţara Galilor, Portugalia şi Turcia.

Dacă la nivel de lot nu ne putem mândri cu o statură impunătoare, cel puţin România va avea cel mai înalt jucător din cadrul competiţiei: la 2.03, goalkeeperul Costel Pantilimon îi va putea privi de sus pe toţi ceilalţi 551 de fotbalişti convocaţi pentru turneul final din această vară. De altfel, apărătorii buturilor ocupă primele 10 poziţii ale topului: „Panti” este succedat de englezul Fraser Foster şi croatul Lovre Kalinic (2.01), suedezul Andreas Isaksson (2.00), belgianul Thibaut Courtois şi slovacul Jan Novota (1.99), apoi patru portari de 1.98: românul Ciprian Tătăruşanu, suedezul Robin Olsen, cehul Thomas Koubek şi galezul Wayne Hennessey. Abia pe locul 11 în topul înălţimii apare primul jucător de câmp, fundaşul ucrainean Yevhen Khacheridi.

Cel mai scund jucător prezent la turneul final EURO 2016 este italianul Lorenzo Insigne de la Napoli, care are doar 1.63m. Cu doi centimetri mai înalt este atacantul nord-irlandez Jamie Ward, apoi apare în top românul Gabriel Torje, care măsoară 1.67m.Comentarii