Zlatan Ibrahimovic, Suedia
Zlatan Ibrahimovic, Suedia

Suedia – Belgia, ultimul meci la naţională pentru Zlatan Ibrahimovic?

Suedia are nevoie de o victorie în meciul cu Belgia din cadrul grupei E, pentru a mai spera la calificarea în optimile de finală ale Campionatului European.
Articol scris de Răzvan Mitacu
21 iunie 2016

Echipa naţională a Italiei şi-a asigurat deja primul loc al grupei E de la Campionatul European 2016, însă toate celelalte trei reprezentative, Belgia, Irlanda şi Suedia păstrează şanse de calificare în optimile de finală ale competiţiei, înainte de ultimele două meciuri, programate a se disputa miercuri seara.

Suedia ocupă momentan locul al treilea în grupă cu un singur punct după primele două confruntări, graţie rezultatului de egalitate înregistrat cu Irlanda (1-1) şi are neapărată nevoie de victorie în duelul cu Belgia, care va avea loc pe stadionul Allianz Riviera din Nice, pentru a avea şanse de a fi prezentă în rundele eliminatorii ale Campionatului European 2016. Condusă de pe teren de căpitanul şi prolificul atacant Zlatan Ibrahimovic, naţionala Suediei nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor în primele două partide de la Euro 2016 şi va avea acum o misiune dificilă în tentativa de a învinge o talentată şi promiţătoare reprezentativă a Belgiei. Orice alt rezultat în afara unui succes pentru oamenii lui Erik Hamren ar putea însemna ultimul meci la echipa naţională a Suediei pentru Zlatan Ibrahimovic, care a lăsat de înţeles în repetate rânduri că şi-ar putea încheia cariera la nivel internaţional odată cu finalul Campionatului European 2016.

Ajuns la 34 de ani, Zlatan Ibrahimovic se pregăteşte să bifeze prezenţa cu numărul 116 pentru Suedia, în tricoul căreia a marcat 62 de goluri, ceea ce îi oferă statutul de golgheter all time al reprezentativei. În aşteptarea de a anunţa numele noii sale echipe de club, după expirarea contractului cu Paris Saint-Germain, prolificul atacant speră să îşi poată ajuta naţionala să obţină calificarea în optimile de finală ale Euro 2016, un turneu final la care Zlatan Ibrahimovic mai degrabă a dezamăgit în primele două meciuri.Comentarii