Vaclav Cerny
Vaclav Cerny

Starul Cehiei Under 21, Vaclav Cerny, analizează partida Cehia – Croaţia

Vedeta naţionalei de tineret a Cehiei, Vaclav Cerny, jucător la AJax, a analizat prestaţia colegilor săi mai mari la EURO 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
17 iunie 2016

Vedeta naţionalei de tineret a Cehiei, Vaclav Cerny, a fost aproape de a primi şansa de a evolua la turneul final din Franţa, deşi nu a evoluat încă la nivel de primă echipă reprezentativă. Extrema născută la Pribram a fost declarat cel mai talentat sportiv din Cehia în 2015 şi a făcut deja pasul spre prima echipa a lui Ajax, deşi are numai 18 ani. Mai mult, se spune că Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, marile forţe ale Germaniei, îi urmăresc evoluţia îndeaproape.

Vaclav rămâne însă cu picioarele pe pământ: „Nu-mi permit să visez. Faptul că joc deja pentru un club mare ca Ajax este un vis împlinit. Ce va urma ştiu sigur că depinde de mine, însă am foarte multe de învăţat încă” mărturiseşte cu o maturitate impresionantă jucătorul născut pe 17 octombrie 1997. Cerny a văzut alături de prieteni partida cu Spania şi nu a rămas cu un gust amar: „Nu cred că am făcut deloc un meci rău. Mi-a plăcut echipa noastră reprezentativă, cu puţin noroc, puteam termina la egalitate cu cea mai puternică echipa naţională din lume” spune Vaclav, care spune că îşi doreşte enorm să reprezinte în viitor Cehia la turneele finale: „Ar fi o onoare deosebită pentru mine. Sunt încă foarte tânăr, dar experienţa pe care am acumulat-o la tineret în tricoul echipei reprezentative este impresionantă. Nici nu vreau să mă gândesc cum este să îmbraci tricoul primei echipe la un astfel de turneu final” admite cu emoţie Cerny.

Cehia are nevoie de victorie în partida cu Croaţia pentru a spera la calificarea din grupă, iar Vaclav rămâne o fire optimistă: „Cred că putem câştiga. Croaţia are într-adevăr o formaţie excelentă cu jucători la marile cluburi europene, însă sunt încrezător în şansa noastră. Îmi doresc să marcăm primii, pentru că sunt convins că vom câştiga dacă vom reuşi asta” încheie talentatul mijlocaş de la Ajax Amsterdam. Cehia – Croaţia se joace vineri, 17 iunie de la ora 19:00 în cel de-al treilea meci din cadrul grupei D.Comentarii