Xavi în finala Euro 2012 împotriva Italiei
Xavi în finala Euro 2012 împotriva Italiei

Spania va fi fără Xavi în campania de calificare pentru Euro 2016

În vârstă de 34 de ani, Xavi Hernandez a decis să se retragă de la naţionala Spaniei, după o carieră prodigioasă în tricoul La Roja.
Articol scris de Marius Adomnicăi
13 august 2014

Xavi în finala Euro 2012 împotriva Italiei

Mijlocaşul celor de la FC Barcelona a anunţat la începutul acestei luni retragerea sa de la echipa naţională. Xavi e văzut de toată lumea ca jucătorul care i-a dat Spaniei ritmul şi viziunea necesare succeselor de la Campionatul European de Fotbal, în 2008 şi 2012, şi de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010. De altfel, jucătorul spaniol cu origini catalane avea să fie votat în 2008 drept jucătorul turneului din Austria şi Elveţia.

„Am decis să mă retrag de la naţională, pentru mine această etapă s-a încheiat. A fost o experienţă extraordinară, sunt mândru că a fost încununată de atâtea succese. Sunt mulţumit, mă bucur că Vicente del Bosque va continua pe banca Spaniei, dar eu voi fi de acum doar un suporter al naţionalei. Am vrut să mă retrag după Euro 2012, dar selecţionerul a insistat să continui până la Campionatul Mondial din acest an. Din păcate, experienţa din Brazilia a fost una dificilă pentru noi toţi, cât şi pentru mine în plan personal. Am fost dezamăgit că nu am jucat în meciul decisiv împotriva celor din Chile şi am simţit că şi echipa tehnică consideră că am ajuns la final în ceea ce priveşte echipa naţională.”

Mijlocaşul a mai declarat că, după o vară plină de incertitudini şi îndoieli cu privire la utilitatea sa ca jucător, a fost convins de către Luis Enrique, actualul antrenor al celor de la FC Barcelona, să continue în tricoul blaugrana.

În cei 14 ani de prezenţă la prima selecţionată a Spaniei, Xavi Hernandez a disputat 133 de partide, din care a câştigat 100, reuşind să înscrie 13 goluri.Comentarii