Preliminariile EURO 2016, Grupa C, 09 octombrie 2015, ora 21:45
Spania
Spania
4 - 0
Luxemburg
Luxemburg

Santi Cazorla 42
Paco Alcácer 67
Paco Alcácer 80
Santi Cazorla 85
 
 
Spania - Luxemburg 4-0
Spania - Luxemburg 4-0

Spania – Luxemburg 4-0. Cazorla şi Alcacer încheie conturile pentru Spania în grupa C

Spania a învins Luxemburg cu 4-0 prin dublele lui Santi Cazorla şi Paco Alcacer şi şi-a asigurat calificarea la EURO 2016 de pe primul loc al Grupei C.

De trei ori campioană europeană, Spania putea face şi matematic pasul către turneul final din Franţa 2016 înaintea deplasării din Ucraina, în cazul unei victorii în compania modestei reprezentative luxemburgheze. Aflată la meciul 150 în preliminarii, Spania pornea evident cu prima şansă mai ales că Vicente del Bosque redresase corabia iberică rătăcită în Slovacia anul trecut în octombrie. Au urmat şase victorii fără gol primit pentru „La Roja” şi lucrurile au intrat în normal.

Neînvinşi pe teren propriu de 31 de partide oficiale (27 de victorii şi 4 remize, ultima înfrângere pe teren propriu datând din iunie 2003) ibericii nu şi-au pus niciun moment problema victoriei în duelul cu reprezentativa pregătită de Luc Holtz. Incapabili să se lupte pentru biletele de Franţa, oaspeţii de la Logrones au călătorit spre Peninsula Iberică în calitate de victime sigure, după ce în tur înclinaseră steagul în faţa armadei spaniole cu un categoric 0-4, iar în cele cinci întâlniri directe nu reuşiseră să puncteze nici măcar o dată.

Tot 4-0 s-a terminat şi disputa din această seară, care a certificat calificarea ibericilor la turneul final din Franţa. Sărbătoarea spaniolilor a fost însă umbrită de accidentările lui Silva şi Morata, ambii schimbaţi încă din prima parte. Accidentarea lui Alvaro Morata pare să fie însă cea mai gravă, tânărul atacant de la Juventus, urmând a lipsi după primele estimări minim trei luni de pe gazon. Del Bosque a decis să înceapă meciul cu Santi Cazorla lângă Cesc Fabregas şi Sergio Busquets în linia mediană, confirmând că în Ucraina va alinia un unsprezece uşor schimbat. Cu Pedro în ofensivă alături de Paco Alcacer (intrat în locul accidentatului Morata), Spania n-a avut deloc emoţii în faţa lui Malget, Gerson, Joachim sau Mutsch.

Primul gol al serii a purtat semnătura lui Cazorla şi a venit târziu, cu câteva minute înainte de pauză. Fără a forţa, Spania a punctat în minutul 43, după ce Cazorla l-a învins pe Joubert, care îl blocase iniţial pe Pedro. Inlocuitorul lui Morata, Alcacer, avea să înscrie al doilea gol al serii la Logrones, după o pasă minunată a lui Fabregas, care i-a prins pe picior greşit pe fundaşii centrali luxemburghezi,Malget şi Chanot. Acelaşi Alcacer a ridicat scorul la 3-0, după o acţiune comună a cuplului Nolito – Jordi Alba. Pentru 4-0 a punctat un alt remarcat al serii, Santiago Cazorla. Asturianul a şutat în contrepied şi l-a învins fără probleme pe Joubert din afara careului.

A fost seara „dublelor” pentru spanioli: prima dintre ele însă de tristă amintire, după dubla accidentare a lui David Silva şi Alvaro Morata. Următoarele „duble” au închis însă soarta calificării, Cazorla şi Alcacer marcând fiecare câte două goluri pentru „La Roja”. Ultima dată când spaniolii reuşiseră să marcheze de patru ori prin doar doi jucători a fost în septembrie 2011, eroii fiind atunci Villa şi Negredo. Spania – Luxemburg 4-0 şi trupa lui Vicente del Bosque poate împacheta acum liniştită pentru avionul de Paris. Vine turneul final. Turneul final preferat al spaniolilor.Statisticile meciului

 
68
Posesie
32
 
 
26
Total şuturi
6
 
 
9
Pe poartă
1
 
 
9
Afară
4
 
 
8
Blocate
1
 
 
1
Bare
0
 
 
8
Cornere
2
 
 
10
Offside
1
 
 
1
Galbene
3
 
 
0
Roşii
0
 
 
11
Faulturi
15
 
 
648
Total pase
221
 
 
595
Completate
175
 

Filmul meciului

Juan Mata
(David Silva)
11'
 
 
20'
Stefano Bensi
Paco Alcácer
(Álvaro Morata)
33'
 
Santi Cazorla
(Pedro Rodríguez)
42'
 
 
54'
Kevin Malget
Pedro Rodríguez
55'
 
 
64'
Maurice Deville
(Stefano Bensi)
Paco Alcácer
(Cesc Fàbregas)
67'
 
Nolito
(Pedro Rodríguez)
77'
 
 
79'
Daniel Da Mota
(Christopher Martins)
Paco Alcácer
(Jordi Alba)
80'
 
Santi Cazorla
(Nolito)
85'
 
 
88'
Daniel Da Mota
 
90'
Sébastien Thill
(Aurélien Joachim)

Echipele de start

1
18
3
4
16
10
5
20
11
7
21
13
11
17
10
8
4
14
2
7
18
1

Comentarii pe marginea meciului Spania - Luxemburg