Chris Smalling, Anglia
Chris Smalling, Anglia

Smalling: „Criticile la adresa defensivei Angliei ne vor motiva”

Fundaşul Chris Smalling a comentat criticile primite de apărătorii englezi înaintea debutului la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
9 iunie 2016

Fundaşul Chris Smalling este determinat să demonstreze că lipsa generală de încredere faţă de apărarea Angliei de la Euro 2016 nu este îndreptăţită. La un deceniu după ce jucători precum Sol Campbell, Rio Ferdinand, John Terry sau Jamie Carragher reprezentau certitudini în compartimentul defensiv al englezilor, selecţionerul Roy Hodgson se va baza la turneul final din Franţa pe trei fundaşi centrali care la prima vedere nu se ridică la nivelul predecesorilor.

Mai mulţi foşti internaţionali au lăsat de înţeles că Gary Cahill, Chris Smalling şi John Stones s-ar putea dovedi principalele slăbiciuni din echipa Angliei, cel din urmă fiind supus multor critici după un final de sezon mai degrabă dificil la Everton. Însă astfel de comentarii vor reprezenta o motivaţie în plus pentru fundaşii englezi la Campionatul European 2016, după cum precizează jucătorul lui Manchester United, citat de site-ul espnfc.co.uk: „Cred că mai mult decât orice toate criticile ne vor motiva să le arătăm oamenilor că greşesc. Întotdeauna au existat dubii şi de fiecare dată s-a spus că poate fi altcineva care să vină şi să facă o treabă mai bună, dar cred că a venit momentul să fim luaţi în considerare şi să demonstrăm că suntem suficient de buni pentru a ne afla aici.” – a precizat apărătorul în vârstă de 26 de ani, care a adunat 26 de prezenţe în tricoul echipei naţionale.

Anglia va debuta la Euro 2016 prin meciul programat sâmbătă seara cu Rusia, iar Chris Smalling are mari şanse de a începe ca titular, la finalul unei stagiuni în care s-a dovedit printre cei mai buni jucători de la Manchester United, alături de David De Gea: „A fost un sezon consistent pentru mine este adevărat, cel puţin la nivel individual dacă nu şi la nivel colectiv. Dar eu am ştiut întotdeauna că dacă mă pot feri de accidentări şi începe campionatul într-o formă fizică bună, atunci voi putea avea mereu evoluţii consistente.” – a concluzionat fundaşul englez.Comentarii