Preliminariile EURO 2016, Grupa E, 08 septembrie 2015, ora 21:45
Slovenia
Slovenia
1 - 0
Estonia
Estonia

Robert Berić 63
 
 
Slovenia - Estonia 1-0
Slovenia - Estonia 1-0

Slovenia – Estonia 1-0. Primul gol al lui Beric la naţională aduce trei puncte vitale pentru sloveni

Slovenia a învins Estonia şi este principala favorită să ocupe locul de baraj în grupa Spaniei.

Robert Beric a marcat primul sau gol din cariera pentru echipa reprezentativă a Sloveniei, în meciul disputat pe teren propriu cu Estonia. A fost un gol de trei puncte pentru fostul golgeter de la Rapid Viena, transferat între timp la Saint Etienne.

Srečko Katanec mărturisea înainte de duelul cu Estonia că băieţii săi vor avea mult de tras pentru a învinge formaţia lui Pehrsson, o adevărată surpriză în această grupa E. Şi aşa a fost, pentru că estonienii nu sunt deloc un adversar comod pentru echipele care au un stil asemenator de joc. Cu atât mai mult cu cât sertarele ierarhice nu separă prea tare psihic, mental si financiar, fotbalul din cele două ţări.

Oaspeţii au început de altfel mai bine jocul şi experimentatul Vassilijev, omul care decisese partida de acum câteva zile cu Lituania, l-a pus la grea încercare pe portarul Handanovic. Taijo Tenise a tras al doilea semnal de alarmă din tabăra estonă, după o acţiune personală, însă acelaşi Handanovici s-a transformat în salvatorul echipei sale. Slovenii au răspuns prin două şuturi de la distanţă ale lui Ilicic şi Birsa, dar şi printr-o acţiune marca Kevin Kampl, dezechilibrantul mijlocaş de la Bayern Leverkusen. Tabela a rămas însă nemodificată după primele 45 de minute.

Fără a pune presiune pe poarta lui Aksalu, gazdele au reuşit să deschidă scorul după pauză prin proaspătul atacant al francezilor de la Saint Etienne, Robert Beric. Aflat la a şaptea selecţie în echipa reprezentativă, masivul atacant în vârstă de 24 de ani l-a păcălit pe Karol Mets şi l-a învins cu sânge rece pe goalkeeperul oaspeţilor, Aksalu. Vassilijev a încercat să readucă Estonia în joc printr-un nou şut violent de la distanţă, însă Handanovic a fost din nou imbatabil.

S-a terminat 1-0 pentru sloveni, care urcă pe locul trei în clasament, un loc ce le permite să se gândească la play-off. În etapa următoare, Slovenia va întâlni pe teren propriu Lituania, în timp ce Estonia merge în Anglia. Poate fi o etapă decisivă pentru ca Slovenia să-şi asigure măcar locul de baraj pentru Euro 2016.Statisticile meciului

 
64
Posesie
36
 
 
11
Total şuturi
7
 
 
4
Pe poartă
3
 
 
4
Afară
3
 
 
3
Blocate
1
 
 
0
Bare
0
 
 
3
Cornere
3
 
 
1
Offside
0
 
 
1
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
14
Faulturi
20
 
 
556
Total pase
213
 
 
502
Completate
170
 

Filmul meciului

 
21'
Joel Lindpere
 
46'
Sander Puri
(Sergei Zenjov)
Kevin Kampl
52'
 
 
53'
Karol Mets
Zlatan Ljubijankič
(Josip Iličić)
55'
 
Robert Berić
(Valter Birsa)
63'
 
Dejan Lazarevič
(Robert Berić)
77'
 
 
84'
Ingemar Teever
(Joel Lindpere)
Rajko Rotman
(René Krhin)
88'
 
 
88'
Siim Luts
(Ken Kallaste)

Echipele de start

4231
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
451
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Comentarii pe marginea meciului Slovenia - Estonia