Preliminariile EURO 2016, Grupa E, 14 iunie 2015, ora 19:00
Slovenia
Slovenia
2 - 3
Anglia
Anglia

Milivoje Novakovič 37
Nejc Pečnik 84
 
Jack Wilshere 57
Jack Wilshere 73
Wayne Rooney 86
Slovenia - Anglia 2-3
Slovenia - Anglia 2-3

Slovenia – Anglia 2-3. Wilshere şi Rooney decisivi în meciul de la Ljubljana

O dublă a lui Jack Wilshere şi un gol marcat pe final de Wayne Rooney au adus victoria Angliei în meciul cu Slovenia de la Ljubljana

Naţionala Angliei îşi continuă parcursul perfect în grupa de calificare la Campionatul European din 2016 prin cea de-a şasea victorie din şase meciuri disputate în preliminarii. Jucătorii lui Roy Hodgson nu au făcut nicio concesie la Ljubljana şi s-au impus în faţa Sloveniei cu scorul de 3-2, la capătul unei partide extrem de spectaculoase mai ales în partea secundă.

Anglia a început meciul mai bine şi a pus încă de la început presiune pe careul gazdelor, reuşind să îşi creeze două bune oportunităţi de a marca în primul sfert de oră: Wayne Rooney l-a lansat perfect pe Raheem Sterling în spatele ultimului fundaş sloven, dar jucătorul lui Liverpool a trimis peste poartă şi a ratat ocazia de a deschide scorul în minutul 6. Samir Handanovic, unul dintre cei mai buni portari din fotbalul european, şi-a salvat apoi echipa cu o intervenţie decisivă în faţa lui Rooney, pentru ca apoi Slovenia şă echilibreze treptat meciul, deşi fără a pune în pericol poarta lui Joe Hart. Şi totuşi la prima acţiune de atac periculoasă, oamenii lui Srecko Katanec au reuşit să profite de o mare eroare defensivă a Angliei şi să deschidă scorul cu opt minute înainte de finalul primei reprize: Chris Smalling şi Gary Cahill au fost surprinşi mult prea avansaţi şi au permis finalizarea unui contraatac rapid purtat de Slovenia, care astfel a intrat în avantaj la cabine graţie golului marcat de Milivoje Novakovic, experimentatul atacant al celor de la Nagoya Grampus aflat la golul cu numărul 30 pentru echipa naţională.

Selecţionerul Roy Hodgson a modificat componenţa echipei sale încă din debutul părţii secunde, cu Adam Lallana trimis pe teren în locul lui Phil Jones, o mutare ofensivă care a adus rezultate pozitive pentru Anglia. Jack Wilshere a dat startul revenirii Angliei în minutul 57, învingându-l pe Handanovic cu o execuţie puternică şi precisă. Oaspeţii au continuat să domine jocul, iar mijlocaşul lui Arsenal şi-a trecut în cont dubla cu aproximativ un sfert de oră înainte de final, printr-o splendidă execuţie din afara careului, aducănd Anglia în avantaj pentru prima dată. Şi totuşi oamenii lui Srecko Katanec nu au cedat, iar Nejc Pecnik, intrat pe teren de-a lungul reprizei secunde, a restabilit egalitatea în minutul 84 cu o puternică lovitură de cap după o centrare perfectă a lui Bojan Jokic. Bucurie imensă în rândul publicului de pe stadionul Stozice, însă un gol care nu avea să fie suficient pentru ca Slovenia să obţină macar un punct din această confruntare, deoarece două minute mai târziu Wayne Rooney a profitat de o respingere greşită în defensiva gazdelor şi a marcat golul care a adus Angliei o noua victorie în drumul către turneul final din Franţa.

Scor final 2-3, iar Slovenia rămâne cu o palida consoldare, cea de a fi marcat şi condus pe Anglia în ambele meciuri disputate contra echipei lui Roy Hodgson în grupa E. Slovenia rămâne momentan pe locul secund, însă poate fi depăşită de Elveţia, care evoluează în acestă seară contra Lituaniei şi are nevoie de un singur punct pentru a urca pe poziţia a doua în grupă.Statisticile meciului

 
44
Posesie
56
 
 
3
Total şuturi
15
 
 
3
Pe poartă
6
 
 
0
Afară
6
 
 
0
Blocate
3
 
 
0
Bare
0
 
 
1
Cornere
3
 
 
5
Offside
3
 
 
2
Galbene
0
 
 
0
Roşii
0
 
 
12
Faulturi
16
 
 
376
Total pase
518
 
 
302
Completate
447
 

Filmul meciului

Milivoje Novakovič
(Josip Iličić)
37'
 
 
46'
Adam Lallana
(Phil Jones)
 
57'
Jack Wilshere
Branko Ilič
57'
 
Valter Birsa
(Josip Iličić)
61'
 
Nejc Pečnik
(Andraž Kirm)
72'
 
 
73'
Jack Wilshere
(Adam Lallana)
 
74'
Theo Walcott
(Andros Townsend)
Dejan Lazarevič
(Jasmin Kurtič)
79'
 
Nejc Pečnik
(Bojan Jokić)
84'
 
 
85'
Nathaniel Clyne
(Fabian Delph)
 
86'
Wayne Rooney
Kevin Kampl
90'+2
 

Echipele de start

1
13
5
6
2
8
22
17
20
7
11
9
10
11
4
7
8
2
5
6
3
1

Comentarii pe marginea meciului Slovenia - Anglia