Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson: „Scoţia are o mare şansă de calificare la EURO 2016”

Sir Alex Ferguson crede că Scoţia are în actuala campanie de calificare la Campionatul European cea mai bună şansă din ultimii ani să atingă un turneu final.
Articol scris de Dumitru Iliescu
24 martie 2015

Fostul manager al naţionalei Scoţiei şi al lui Manchester United Sir Alex Ferguson crede că Scoţia are în actuala campanie de calificare la Campionatul European cea mai bună şansă din ultimii ani să atingă un turneu final. După patru etape disputate din faza grupelor, Scoţia are o singură înfrângere (1-2 în deplasare cu Germania) şi se află la egalitate cu Irlanda şi Germania cu câte 7 puncte, în spatele liderului Polonia care are 10 puncte.

„Cred că Scoţia are o şansă uriaşă”, a declarat legendarul tehnician înaintea meciului pe care ţara sa îl va susţine cu Gibraltar. „Victoria împotriva Irlandei a fost vitală pentru că trebuie să consideri Irlanda şi Polonia rivalele directe pentru locul 2 dacă Germania va confirma aşteptările şi va câştiga până la urmă grupa. Locul doi este acum la îndemână. Meciul din Irlanda va fi important, la fel cel cu Polonia de acasă, dar pentru moment Scoţia este bine poziţionată în lupta pentru calificare”.

Naţionala Scoţiei a fost prezentă ultima oară la turneul final al Campionatului European în 1996, când a terminat pe locul 3 faza grupelor în spatele Angliei şi Olandei. Ultima performanţă notabilă a acestei echipe a fost atingerea barajului de calificare la EURO 2004, pierdut însă cu scorul general de 6-1 în faţa Olandei după o victorie cu 1-0 în meciul tur.Comentarii