Gylfi Sigurdsson, Islanda
Gylfi Sigurdsson, Islanda

Sigurdsson: „Pentru Islanda nu există presiune la Euro 2016”

Mijlocaşul Gylfi Sigurdsson a prefaţat parcursul Islandei de la Euro 2016, care va începe prin meciul cu Portugalia, programat marţi seară.
Articol scris de Răzvan Mitacu
13 iunie 2016

Islanda se pregăteşte de debutul la turneul final al Campionatului European 2016, prin confruntarea programată marţi seara pe Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Ètienne cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo, însă mijlocaşul în vârstă de 26 de ani al celor de la Swansea City, Gylfi Sigurdsson, a declarat că pentru echipa sa nu există niciun fel de presiune înainte de prima apariţie la un turneu final major. Totuşi, Sigurdsson a precizat că Ilsanda, cea mai mică ţară calificată la Euro 2016, cu o populaţie de aproximativ 330.000 de locuitori, a realizat deja o performanţă peste nivelul aşteptărilor prin simpla prezenţă la competiţia din Franţa:

„Nu ne-am fixat cu adevărat un obiectiv la Euro 2016.” – a afirmat mijlocaşul lui Swansea, citat de site-ul rte.ie – „Facem parte dintr-o grupă dificilă, dar pentru noi adevărata realizare este faptul că avem oportunitatea de a fi aici. Am jucat într-o grupă de calificare extrem de grea, cu naţionale precum Olanda, Turcia şi Cehia, iar toată lumea a fost surprinsă de faptul că am obţinut prezenţa la Campionatul European. Aşadar ne vom bucura de fiecare moment şi sperăm să avem parte de un debut bun. Desigur, vom încerca să ne descurcăm cât mai bine posibil, dar pentru noi nu există presiunea rezultatului.” – a adăugat Gylfi Sigurdsson, care a înscris 13 goluri de-a lungul celor 39 de meciuri disputate în tricoul echipei naţionale a Islandei. Fostul jucător al celor de la Hoffenheim şi Tottenham Hotspur a avut o contribuţie decisivă în campania de calificare la Euro 2016, prin cele şase goluri marcate în zece partide din preliminarii, inclusiv o dublă în victoria de prestigiu (2-0) obţinută de Islanda pe teren propriu cu o echipă a Olandei din care nu au lipsit jucători precum Robin van Persie, Ibrahim Afellay, Wesley Sneijder sau Arjen Robben.Comentarii