Serghei Karasev, arbitrul meciului România - Elveţia
Serghei Karasev, arbitrul meciului România - Elveţia

Serghei Karasev va arbitra meciul România – Elveţia

Rusul Serghei Karasev a fost desemnat să conducă la centru meciul pe care România îl va disputa cu Elveţia în cadrul grupei A de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
13 iunie 2016

După eşecul la limită suferit în meciul cu Franţa, România îşi va continua parcursul din cadrul grupei A de la Campionatul European 2016 prin confruntarea cu Elveţia, programată a se disputa miercuri, 15 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Parc des Princes din Paris.

Pentru naţionala pregătită de selecţionerul Anghel Iordănescu meciul cu Elveţia devine unul decisiv având în vedere debutul negativ de la Euro 2016, iar ‘tricolorii’ au aflat în această seară numele arbitrului care va conduce la centru duelul din capitala Franţei: rusul Serghei Karasev a fost desemnat oficial pentru a doua partidă a României de la Euro 2016, în timp ce asistenţi vor fi Tikhon Kalugin, respectiv Nikolai Golubev, cu Serghei Lapochkin şi Serghei Ivanov  în calitate de arbitri adiţionali.

În vârstă de 37 de ani, rusul Serghei Karasev este arbitru FIFA începând cu anul 2010 şi a mai condus echipa naţională a României într-un singur meci anterior, disputat în cadrul campaniei de calificare la Campionatului European din 2012. Pe data de 2 septembrie 2011, reprezentativa pregătită atunci de selecţionerul Victor Piţurcă se impunea cu scorul de 2-0 pe Stade Josy Barthel împotriva naţionalei statului Luxembrug, prin cele două goluri marcate de mijlocaşul Gabriel Torje în prima repriză.

Euro 2016 reprezintă primul turneu final pentru arbitrul Serghei Karasev, care până în prezent a mai condus meciuri în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, începând cu partida din grupa A dintre Scoţia şi Macedonia.Comentarii