Jan Kozak, Slovacia
Jan Kozak, Slovacia

Selecţionerul Slovaciei, Jan Kozak, prefaţează debutul la Euro 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Slovaciei, Jan Kozak, a discutat despre meciul cu Ţara Galilor de la Euro 2016, care va avea loc sâmbătă.
Articol scris de Răzvan Mitacu
6 iunie 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Slovaciei, Jan Kozak, l-a avertizat pe Gareth Bale că jucătorii săi nu vor fi intimidaţi de renumele şi faima atacantului galez, la confruntarea directă dintre cele două echipe, care va avea loc în cadrul grupei B de la Campionatul European 2016 şi este programată să se desfăşoare sâmbătă, la Bordeaux. Slovacia a învins recent campioana mondială Germania (scor 3-1 pe WWK Arena din Augsburg), iar Jan Kozak speră să poată repeta această performaţă şi în duelul cu formaţia lui Bale:

„Ţara Galilor are o naţională puternică, dar desigur Gareth Bale este considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători din lume, aşadar cu siguranţă va fi omul lor principal. Este un jucător cu calităţi fizice şi tehnice excepţionale, pentru oricine este foarte dificil să evolueze împotriva lui. Eu ar trebui să ştiu acest lucru foarte bine deoarece sunt un fan al lui Real Madrid, dar nu îi voi cere un autograf, ci mai degrabă sper ca până la finalul meciului el să îl ceară pe al meu.” – a declarat selecţionerul Slovaciei, înainte ca întreg staff-ul şi lotul naţionalei să facă depalsarea în Franţa pentru Euro 2016.

Oamenii lui Chris Coleman au evidenţiat multe probleme defensive în eşecul suferit contra Suediei, scor 3-0 în meciul disputat la Stockholm, dar Jan Kozak consideră că partidele de la Campionatul European vor avea o altă desfăşurare faţă de cele amicale: „Ştiu că Ţara Galilor a pierdut trei dintre ultimele patru meciuri amicale şi nu are nicio victorie, dar acest lucru este mai puţin relevant din punctul meu de vedere. Nu rezultatul este principalul obiectiv al partidelor din această perioadă.” – a concluzionat selecţionerul Slovaciei.Comentarii