Unsprezecele EURO 2016 după prima etapă a grupelor
Unsprezecele EURO 2016 după prima etapă a grupelor

Scandal în Spania: Cristiano Ronaldo în unsprezecele ideal al EURO 2016, Iniesta nu

UEFA a anunţat unsprezecele ideal al turneului final EURO 2016 la capătul primei etape din faza grupelor. Lipsesc Iniesta şi Modric!
Articol scris de David Petre
15 iunie 2016

Stupoare în Spania după ce UEFA a anunţat unsprezecele ideal al turneului final EURO 2016 la capătul primei etape din faza grupelor: lipseşte Andres Iniesta, declarat omul meciului Spania – Cehia, în schimb în atacul formaţiei virtuale se regăseşte Cristiano Ronaldo, a cărui prestaţie a fost considerată modestă de cei mai mulţi specialişti.

Dacă jurnaliştii de la Marca se limitează la a considera că „este o surpriză că un jucător precum Andres Iniesta nu a avut loc în echipa UEFA” şi că „la fel de surprinzătoare este nominalizarea lui Cristiano Ronaldo, gri contra Islandei”, catalanii sunt mai puţin rezervaţi. „Pare că este o glumă proastă, dar nu este. Andres Iniesta a rămas în afara XI-lui ideal al primei faze, deşi a fost impecabil în jocul cu Cehia. În schimb, are loc Cristiano Ronaldo, deşi selecţionata portugheză nu a putut trece de Islada, iar starul portughez a irosit puţinele ocazii de gol de care a beneficiat. Cum poate fi catalogată această situaţie?”.

Recunoscut pentru puternicul ton anti-madrilen, cotidianul catalan SPORT profită de ocazie pentru a vedea o conspiraţie la vârful UEFA: „După ce Real Madrid a fost beneficiara tuturor tragerilor la sorţi din ultima ediţie a Ligii Campionilor, acum pare că acelaşi lucru se întâmplă şi cu starurile sale. Unsprezecele ideal al EURO 2016 propune absenţe importante şi prezenţe incredibile. UEFA a fabricat o echipă ideală după primele meciuri din grupe şi în ea nu apare, în mod inimaginabil, Andres Iniesta. În schimb este ales Cristiano Ronaldo, care nu a făcut nimic în meciul Portugalia – Islanda”.

Jurnaliştii de la AS sunt indignaţi şi de absenţa lui Luka Modric, jucător care a impresionat în jocul Croaţia – Turcia în care a şi marcat unicul gol cu o superbă reuşită individuală: „UEFA a construit unsprezecele ideal al primei etape şi marile surprize sunt absenţele lui Iniesta şi Modric. Jucătorul Barcelonei şi-a atras admiraţia unanimă a analiştilor şi rivalilor, dar forul continental a decis să îl lase în afara echipei tip, aşa cum s-a întâmplat şi cu Luka Modric, cel mai bun om al Croaţiei şi autorul golului decisiv cu Turcia. În schimb UEFA l-a ales pe Cristiano, care nu a făcut mare lucru”, se arată în articolul semnat de Aritz Gabilondo.

ABC consideră că „suprinde absenţa lui Iniesta, care a fost desemnat chiar de către UEFA omul meciului, înaintea lui Pique care a marcat unicul gol, în schimb fundaşul Barcelonei este cel care apare în echipa ideală”.

El Mundo consideră că „Lui Iniesta nu i-au servit la nimic elogiile primite din toată Europa, nici faptul că programele tv din Franţa au reluat la infinit acţiunile sale magice pe terenul din Toulouse. Iniesta, care probabil se va retrage fără să fi câştigat vreun balon de aur, continuă să fie subapreciat de cei care iau deciziile la nivel continental”.

El Mundo dezvoltă subiectul Cristiano Ronaldo şi modul în care acesta a ajuns în unsprezecele UEFA: „conform statisticilor, a expediat 11 şuturi spre poartă (doar două pe poartă) şi a efectuat şase incursiuni individuale în zona ofensivă. Conform acestor cifre, Cristiano este al patrulea cel mai bun jucător de la EURO, depăşit conform algoritmului de calcul doar de doi nemţi, Musfafi şi Kroos, şi de francezul Payet, capul de listă”.

Unsprezecele ideal UEFA: Manuel Neuer (Ger), Juanfran (Esp), Gerard Piqué (Esp), Jordi Alba (Esp), N’Golo Kanté (Fra), Éric Dier (Eng), Toni Kroos (Ger), Dmitri Payet (Fra), Cristiano Ronaldo (Por), Gareth Bale (Wal).Comentarii