Marcus Rashford, Manchester United
Marcus Rashford, Manchester United

Şanse mici pentru Marcus Rashford să meargă la EURO 2016

Roy Hodgson spune că Marcus Rashford este prea tânăr pentru un turneu final şi că Anglia are suficienţi oameni de valoare în atac pentru EURO 2016.
Articol scris de David Petre
24 aprilie 2016

12 mai este data la care Roy Hodgson va anunţa lotul de 23 de jucători cu care Anglia va aborda Campionatul European din această vară, iar presa din insulă se întrece în speculaţii şi propuneri de fotbalişti care ar merita să participe la turneul din iunie – iulie. O pleiadă de tineri fotbalişti ofensivi au explodat în ultima vreme în Premier League, iar selecţionerul se află în postura ingrată, dar şi dificilă, de a-i alege pe cei care pot contribui cel mai bine la un parcurs notabil al Angliei la EURO.

Dacă jucători precum Daniel Sturridge sau Danny Welbeck, obişnuiţi cu selecţiile la echipa naţională, vin după numeroase probleme medicale care i-au ţinut perioade apreciabile în afara gazonului şi în acest moment prezenţa lor în lotul de 23 ar putea fi considerată mai degrabă o surpriză, la porţile naţionalei bat tot mai puternic tineri jucători care au explodat în actualul sezon, precum Dele Alli sau Marcus Rashford. Dacă presa din Anglia s-a pus de acord că primul nu ar trebui să lipsească de la EURO chiar dacă Hodgson nu este dispus să se lipsească de Wayne Rooney (el însuşi într-o cursă de recuperare fizică după accidentări şi aflat la capătul unui sezon mediocru), selecţionerul pare să fi decis că Rashford nu va merge la Campionatul European, în ciuda celor 7 importante goluri marcate în doar 13 jocuri ca profesionist în tricoul lui Manchester United.

Echipa de pe Old Trafford s-a confruntat cu o serie lungă de accidentări la nivelul nucleului de jucători de bază şi astfel Rashford a făcut progresul de la tineret spre unsprezecele condus de Van Gaal. A profitat la maxim de neaşteptata ocazie şi a înscris goluri decisive contra lui Arsenal, Manchester City sau West Ham United. Explozia sa nu a putut trece neobservată de către selecţionerul Angliei, însă acesta este de părere că este prea curând ca tânărul de 18 ani să participe la un turneu final de Campionat European.

„Sunt sigur că, dacă am avea mai mult spaţiu la dispoziţie iar loturile ar fi de 30 de oameni, Rashford ar fi unul dintre cei vizaţi pentru selecţionare, însă lotul este de doar 23 şi deja avem dureri de cap în a tria oamenii de atac. Anul acesta suntem privilegiaţi să avem mulţi jucători în formă bună şi trebuie să facem o alegere înţeleaptă a celor care ne pot ajuta cel mai mult la turneu”, a declarat Roy Hodgson.

„Rashford a avut o jumătate de sezon impresionantă, dar în ceea ce priveşte echipa naţională cred că ar fi o îndrăzneală prea mare să îl luăm la EURO, lăsând acasă un alt jucător care, la acest moment, ar avea de partea sa o experienţă superioară şi alte atuuri”.Comentarii