Preliminariile EURO 2016, Grupa G, 05 septembrie 2015, ora 19:00
Rusia
Rusia
1 - 0
Suedia
Suedia

Artem Dzyuba 38
 
 
Rusia a învins Suedia cu 1-0
Rusia a învins Suedia cu 1-0

Rusia – Suedia 1-0. Victoria Rusiei complică soarta calificării în Grupa G

Rusia a învins Suedia cu 1-0 şi s-a apropiat la un singur punct de aceasta în clasamentul Grupei G în care Austria este lider detaşat.

Scăpată de Fabio Capello cu care câştigase doar două din ultimele zece meciuri, Rusia pare să fi scăpat şi de ghinion. Sub conducerea noului selecţioner Leonid Slutsky, naţionala al cărei obiectiv declarat este formarea unei echipe competitive pentru Mondialul din 2018 a câştigat meciul vital cu Suedia şi s-a apropiat la doar un singur punct de aceasta în clasamentul Grupei G. Rusia are însă un program teoretic mai uşor, urmând să joace cu Liechtenstein, Moldova şi acasă cu Muntenegru, în timp ce pe Suedia o aşteaptă un duel de foc marţea viitoare cu Austria, echipă care cu greu mai poate pierde prima poziţie a grupei.

Suedia a venit la Moscova cu Zlatan Ibrahimovic printre titulari, însă absenţa acestuia din joc a dat tonul unei prime reprize modeste pentru nordici, care s-au văzut dominaţi la toate capitolele. După un gol anulat corect lui Shirokov în minutul 9, Rusia a avut două mari ocazii născute dintr-o bună dezvoltare a jocului în flancul drept, însă Shatov a reluat puţin pe lângă poartă iar Isaksson s-a opus şutului bun al lui Shirokov. Suedia a ieşit rar din propria jumătate şi o singură dată a dus o acţiune ofensivă până la capăt, încheiată însă cu un gol anulat lui Andreas Granqvist pentru fault. Fără să conteze în atac şi insuficient de bine aşezată în apărare, echipa nordică a fost pedepsită în minutul 38 când Shirokov a deviat cu călcâiul o minge pentru Smolnikov, acesta a scos bine în centrul careului şi Dzyuba a reluat în poarta goală cu ajutorul barei.

Un joc ce a curs în linii mari într-o singură direcţie s-a schimbat radical odată cu înlocuirea lui Ibrahimovic la pauză. Cu Emil Forsberg într-o excelentă dispoziţie, Suedia a început să împingă jocul spre poarta lui Akinfeev şi a fost aproape de egalare la situaţiile lui Forsberg din minutele 62 şi 90. Rusia a avut la rândul ei o bună oportunitate prin Kokorin al cărui şut pe lângă Isaksson a fost respins de pe linia porţii, dar a părut depăşită fizic pe final şi se poate considera norocoasă să fi scăpat fără gol primit.

Pentru ruşi urmează marţi un meci teoretic uşor în Luxemburg, în timp ce Suedia nu îşi permite paşi greşiti pe propriul teren cu liderul Austria.Statisticile meciului

 
52
Posesie
48
 
 
13
Total şuturi
11
 
 
6
Pe poartă
6
 
 
4
Afară
3
 
 
3
Blocate
2
 
 
0
Bare
0
 
 
4
Cornere
3
 
 
5
Offside
6
 
 
2
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
15
Faulturi
15
 
 
397
Total pase
328
 
 
340
Completate
261
 

Filmul meciului

Alan Dzagoev
34'
 
Artem Dzyuba
(Igor Smolnikov)
38'
 
 
46'
Ola Toivonen
(Zlatan Ibrahimović)
 
52'
Pontus Wernbloom
 
60'
Marcus Berg
(Pierre Bengtsson)
Oleg Kuzmin
(Yuri Zhirkov)
71'
 
Aleksei Ionov
(Artem Dzyuba)
79'
 
Oleg Kuzmin
82'
 
 
82'
Isaac Kiese Thelin
(Albin Ekdal)
Aleksei Berezutski
(Roman Shirokov)
83'
 
 
90'
Emil Forsberg

Echipele de start

1
18
4
14
19
10
7
15
17
22
9
10
21
7
16
8
6
2
3
4
5
1

Comentarii pe marginea meciului Rusia - Suedia